De 20 bedste Apps til Android og iPhone

Flere og flere får en smartphone, som de fx kan tjekke deres Facebook på, spille mod deres venner og meget andet. Derfor har vi lavet denne dybdegående guides til de fedeste Apps, som du aldrig vil slette fra din smartphone efter du har installeret dem (husk desuden at tjekke vores guide til hvordan du kan få én betalings-app helt gratis én gang om dagen).

Vi har valgt at dele det op i kategorier, så det er lidt mere overskueligt for dig. Hhv. en kategori, hvor der er Apps som ikke er spil. Og i den anden kategori vil der så være spil.

Hop til

Applikationer | Spil

Apps (også kaldt applikationer)

Her er der Apps, som ikke er spil. Det kan altså både være apps, som du kan tjekke de forskellige tilbudsaviser i, finde en taxa når du befinder dig på Lars Tyndskids mark eller noget helt andet.

Click a Taxi

Click a Taxi - De bedste Apps

Med Click a Taxi kan du nemt bestille en taxi ligemeget, hvor du står henne i Danmark. I stedet for at skulle finde telefonnummeret på det lokale taxabureau, gøres denne proces meget nemmere med denne App. Du kan faktisk bruge den i op til 50 lande, så du kan også bruge den, når du er ude og rejse.

Den foregår ved, at den tracker, hvor du befinder dig henne vha. af din smartphones GPS, og derefter giver dig direkte kontakt med nærliggende taxaer.

Pris: Gratis

AndroidiPhone

Tripadvisor

Tripadvisor - De bedste Apps

Tripadvisor er den personlige tur-guide, som du skal have på din smartphone, hvis du gerne vil få fortalt, hvad du kan se, hvor du kan overnatte og hvor du kan spise. Tripadvisor sporer hvor du befinder dig, og kan dermed komme med gode foreslag til restauranter, hoteller og aktiviteter, som kunne være relevante ift. din lokation. Samtidig har tusindvis af personer skrevet anmeldelser af de forskellige steder, som du kan tage med i din vurdering.

Perfekt til når du skal ud og rejse, og ikke rigtig ved, hvad du vil se.

Pris: Gratis

AndroidiPhone

Netflix

Netflix - De bedste App

De fleste kender Netflix efter deres tilkomst til Danmark. Kender du ikke Netflix, kan vi kort sige, at det online streaming tjeneste, hvor du kan se utallige af film og tv-serier for et vist beløb om måneden (læs også vores guide om, hvordan du får gratis adgang til Netflix). Og det smarte ved det er, at du også kan se mange af de film og tv-serier på din smartphone vha. af den App. App’en fungere rigtig godt, og den kan klart anbefales, givet at du selvfølgelig har et abonnement hos Netflix. Se desuden vores oversigt over de 23 bedste serier på Netflix, hvis du ønsker lidt inspiration.

Pris: Gratis

AndroidiPhone

Must-Have Recipes

Must-Have Recipes - De bedste Apps

Med Must-Have Recipes får du over 500 lækre opskrifter på diverse retter lige fra morgenmad til aftensmad. Ved visse opskrifter er det lavet en “How-to” video, så du kan se, hvordan man laver opskriften. Rigtig god App, hvis du lige pludselig står nede i supermarkedet og egentlig ikke ved, hvad du skal købe til i aften – så kan du få lidt inspiration med denne App.

Pris: Gratis

AndroidiPhone

Evernote

Evernote - De bedste Apps

Evernote er den perfekte applikation til dig, som ofte tag noter. Evernote’s brugervenlig brugerflade gør det nemt lige at oprette en ny note, hvor du oveni kan få lagt et billede ind, en lydfil eller et dokument. Evernote har et lækkert og “moderne” design, hvilket gør det til en fornøjelse at arbejde med. En must-have App, hvis du tager noter.

Pris: Gratis

AndroidiPhone

eTilbudsavis

eTilbudsavis - Bedste Apps

Du skal ned og handle og burde egentlig kigge i de diverse tilbudsaviser for at se, om der skulle være et godt tilbud. Det kan dog hurtigt blive uoverskueligt, hvis du skal tjekke dem alle igennem. Den proces gør eTilbudsavis en del nemmere. Du skal blot søge efter et givet produkt (fx sodavand), og så vil den komme op med en liste over tilbud på sodavand, som er i nærheden af dig.

Og samtidig er brugen af denne App også godt for miljøet.

Pris: Gratis

AndroidiPhone

MightyText

MightyText - De bedste Apps

Med MightyText kan du sende SMS’er fra din computer, hvilket er rigtig lækkert, hvis du skal skrive en længere besked. Så er det altså lidt nemmere at skrive det på en computer. MightyText virker på den måde, at den synkroniserer med din mobiltelefon og dens SMS’er, og det tag ikke meget mere end 60 sekunder at opsætte. MightyText findes desværre ikke til iPhone endnu.

Pris: Gratis

Android

LiveScore

LiveScore - De bedste Apps

Interesserer du dig for fodbold og gerne vil følge med i de seneste resultater? Så er LiveScore en rigtig god App for dig. Her kan du følge med i alverdens fodbold kampe, ligefra de store brag i England til de mindre ligaer, som fx den finske liga. Der er mere end 1.000 ugentlige kampe, så der er masser at følge med i.

Pris: Gratis

AndroidiPhone

Swiftkey X Keyboard

Swiftkey - De bedste Apps

Swiftkey X Keyboard er et utrolig smart og innovativ tastatur. Det den gør er, at den læser dine Facebook beskeder, Twets, SMS’er mm. (givet at du giver den lov). Derefter analyserer og husker den din måde at skrive måde, og næste gang du så skriver noget – fx en SMS – så vil den gætter, hvad du vil skrive, hvilket den gør ret præcist og kun med små fejl. Og det kan spare dig for en del tid.

Det er ikke uden grund, at denne App er den mest populære betalte App hos Android.

Pris: Findes både i gratis og ikke-gratis version.

Android

Endomondo Sports Tracker

Endomondo Sports Tracker - De bedste Apps

Dyrker du motion som fx at løbe, cykle, gå eller lignende er dette en App for dig. Det er rigtig mange muligheder med Endomondo Sports Tracker, bl.a. kan du lave dit eget intervalprogram, se interaktive grafer med dine mellemtider, puls, hastighed og højde igennem træningspasset, få live peptalks fra dine venner – de skriver en kort besked på deres website, som få sekunder efter bliver læst højt og meget andet.

Det skal dog siges, at nogle af disse funktioner kun er mulige ved Pro versionen. Er du ikke så glad for Endomondo, så har vi her samlet 6 andre gode løbe-apps.

Pris: Findes både i gratis og ikke-gratis version.

Android – iPhone

Spil apps

Er du interesseret i spil til din android, har vi her en liste over de fedeste spil. Ofte findes der både én version som er gratis og én som koster penge. Ofte er forskellen på de versioner, at der er reklamer i den gratis version, hvilket du slipper for ved den betalte version.

Ruzzle

Ruzzle - De bedste Apps

Er du til ordspil, kan man ikke komme uden om Ruzzle. Ruzzle er et rigtig sjovt spil, hvor du skal finde lige så mange ord som du kan på brættet, ved at glide med din finger hen over skærmen. Du har 2 minutter, og du kan dyste mod dine venner eller en tilfældig spiller.

Du dyster i 3 runder, og den spiller som har det højeste samlede pointtal vinder dysten. Så selvom du taber første dyst, er du ikke ude af spillet. Det smarte ved det er, at du kun behøver 2 min. af din tid, og du kan spille når du har lyst. Men pas på – du kan godt blive afhængig af dette spil – jeg snakker af erfaring.

Pris: Findes både i gratis og ikke-gratis version.

AndroidiPhone

Temple Run 2

Temple Run 2 - De bedste Apps

I Temple Run suser du af sted med et løbende ’monster’ bag dig. Du har stålet noget fra ‘monsteret’ og det er derfor, at dem er efter dig. Du skal undgå at blive fanget ved at dreje med din finger enten til højre, venstre, hoppe eller glide langs jorden. Og du må endelig ikke begå en fejl, for så ryger du enten ud over kanten, eller bliver fanget af’ monsteret’.

Det er et vanedannende spil, hvor du altid for lyst til at gøre det lidt bedre.

Pris: Gratis

AndroidiPhone

Hugo Retro Mania

Hugo Retro Mania - De bedste Apps

Kan du huske da man kunne spille Hugo i Godmorgen’ Danmark? Nu kan du på din Smatphone få et glædeligt gensyn med det sjove spil. I spillet skal du hjælpe Hugo nede i minerne og samle guld, rubiner og diamanter samtidig med at han skal kæmpe mod den onde heks, Afskylia, den klamme edderkop og krokodillen Don Croco.

Samtidig med, at han skal undgå at træde på dynamitstænger, pludselige stenskred og meget andet. Det er et rigtig sjovt spil, hvor du kan sammenligne og konkurrere med dine kammeraters high-score.

Pris: Det findes desværre ikke til Android, koster 7 kr. til iPhone

iPhone

Vector

Vector - De bedste Apps

Vector er et spændende arkade-spil, hvor du er en person, som ikke vil blive holdt nede af systemet, og prøvet at flygte. I bedste parkour stil skal du undgå at blive fanget af ‘Big Brother’, som vil fange dig og bringe dig tilbage til systemet. Vector kan på mange måde minde om Temple Run 2, hvor du også skal flygte. Du skal dog være opmærksom på, at Vector kan gå lidt langsomt på visse smartphone med lav ydeevne.

Pris: Findes både i gratis og ikke-gratis version.

AndroidiPhone

Cut The Rope

Cut the Rope - De bedste Apps

I spillet skal det lille monster ‘Om Nom®’ fodres med lidt slik, og det skal du hjælpe ham med ved at cutte rebet. Og kan du også lige samle lidt guldmønter på vejen er det rigtig godt. Der er over 350 baner, så der er masser af gå i gang med. Din hjerne kommer virkelig på arbejde ved nogle af banerne, og det kan der nemt gå én time eller to med.

Pris: Findes både i gratis og ikke-gratis version.

AndroidiPhone

Where’s my water?

Where's My Water - De bedste Apps

I Where’s my water skal du grave dig igennem jorden for at lede vandet til den lille krokodilles badekar, men du skal passe på – der kan både være fourening i kloakken, bomber mm. Et sjovt spil, som er perfekt til de mindre afslapningsstunder.

Pris: Findes både i gratis og ikke-gratis version.

AndroidiPhone

Football Manager 2015

Football Manager 2015

Er du interesseret i fodbold kender du nok også det legendariske computerspil Football Manager. Og det har du faktisk mulighed for at spille på din Android enhed og iPhone. Det er dog i en enklere version, ellers vil din enhed ikke have kapacitet til at spille det. Det kan minde lidt om Football Manager i midten af 00’erne mht. de muligheder som du har – men det er bestemt heller ikke dårligt.

Pris: 65 kr.

AndroidiPhone

Grand Theft Auto III

Grand Theft Auto III - De bedste Apps

Ligesom Football Manager har du her også mulighed for at opleve en af de gamle klassikere på din android enhed – nemlig Grand Theft Auto III. Spillede du Playstation 2, ved du sikkert også, at det netop var dette nummer i serien som gjorde, at Grand Theft Auto fik deres store gennembrud. Og det kan du altså prøve nu på din Android. Obs. der er også visse Android enheder, hvor du kan spille det nyere Grand Theft Auto Vice City.

Pris: 32 kr.

AndroidiPhone

Fruit Ninja

Fruit Ninja

Spillet er meget enkelt – men stadig vildt sjovt. Det går kort sagt ud på, at du skal skære frugter over med din finger som kommer flyvende oppe fra og falder ned igen. Dog flyver der også bomber op en gang i mellem, og dem må du absolut ikke skære over, for så sprænger det hele i luften. Og misser du 3 frugter taber du også spillet. En vanedannende spil, da du altid lige skal prøve at se, om du ikke kan gøre det bedre næste gang.

Pris: Findes både i en gratis og ikke-gratis version.

AndroidiPhone

Wordfeud

Wordfeud - De bedste Apps

Vi kan nok ikke komme uden om Wordfeud, når det drejer sig om spil til smartphone. Wordfeud er en online udgave af det gamle legendariske spil Scrabble. Det går kort sagt ud på, at du skal oprette og placere bogstaver på de 15 gange 15 fliser pr. bord og optjene point for din kreativitet og den måde som du placere bogstaverne i de høje scoringsfelter.

Pris: Findes både i en gratis og ikke-gratis version.

AndroidiPhone

Har du nogle andre ynglings app’s? Så skriv om dem nede i kommentarfeltet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *