Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/Social-plugin/social-sprites.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/afp-billigsteinternet-pricetable/AFPBilligsteInternetPriceTable.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/classes/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/xpath-html-parser/XPathHTMLParser.php on line 2
Hvor er der 4G dækning i Danmark? Se det her

Hvor er der 4G dækning i Danmark?

4G netværk4G er kendt for sine meget hurtige hastigheder, og selve 4G netværket bliver også mere om mere almindeligt og udbredt i Danmark, og de fleste udbydere af mobilt bredbånd tilbyder også i dag 4G. Men selvom, at det bliver mere og mere almindeligt, er der stadig store dele af Danmark hvor der ikke er 4G dækning.

Derfor kan det være en god ide at undersøge om der 4G netværk der hvor du primært befinder dig, inden du spenderer penge på et mobilt bredbånds abonnement med 4G. Og i denne guide vil vi netop vise dig, hvordan du tjekker om der er 4G dækning i de forskellige steder i Danmark.

4G dækning

Selvom der er et stort antal af internetudbydere af mobilt bredbånd (du kan bl.a. se en oversigt her), så er der faktisk kun tre 4G netværk. Det er nemlig kun 3, Telenor/Telia og TDC, som har deres eget netværk. Resten af udbyderne lejer sig ind på én af de tre netværk. Dvs. at hvis du fx skal tjekke OiSTERs 4G dækning, kan du faktisk bare tjekke 3s dækning, da OiSTER lejer sig ind på 3s netværk. (Det betyder dog nødvendigvis ikke, at en udbyder tilbyder 4G bare fordi, at den lejer sig ind på et netværk, som har et 4G netværk – som eksempel kan nævnes Fullrate, som ikke tilbyder 4G, selvom de lejer sig ind på TDCs netværk).

For at se de forskellige netværks dækning af 4G, kan du bruge de såkaldte dækningskort. Med dem får du en grafisk oversigt over hvor i landet der er 4G dækning. Du kan herunder se hvilke netværk de forskellige udbydere af 4G lejer sig ind på

Vi har lavet en videoguide herunder, der viser hvordan du bruger de forskellige dækningskort til at finde ud af hvor der er 4G dækning (det kan anbefales at se videoen i HD-kvalitet, hvis du vil se den på fuld skærm).

Hvad hvis der ikke er 4G dækning i mit område?

Som du kan se på ovenstående dækningskort, er 4G langt fra landsdækkende. Har du derfor et abonnement med 4G, så vil det automatisk blive koblet til 3G netværket de sted, hvor der ikke er 4G dækning. Så du vil altså godt kunne bruge et mobilt bredbåndsabonnement med 4G, selvom du befinder dig i et område hvor der kun er 3G dækning. Det er dog måske bare lidt spild af penge at købe et 4G abonnement, hvis du sjælendt befinder dig i områder hvor der er 4G dækning, da prisen på 4G abonnementer er væsentlig højere end 3G netværk.

Der kan dog være muligheder for, at dit område i fremtiden vil få 4G dækning. Den bedste måde at finde ud af det på, er at tage kontakt til en af ejerne af de 3 netværk (dvs. Telia, Telenor, 3 eller TDC) og høre, om de har planer om udvidelse af 4G i dit område inde for den nærmest tid.

En anden ting du kan gøre, er at bruge tjenesten Masterdatabasen. Med Masterdatabasen kan du se eksisterende master, og hvilke master der planlægges at blive opsat inde for den nærmeste tid. På den måde kan du se, om der planlægges at blive opsat en maste i dit område, som bruger 4G teknologien. For at tjekke det, skal du gøre følgende

  1. Gå ind på Masterdatabase.dk
  2. Skriv (evt.) din adresse, region eller kommune (dette behøves nødvendigvis ikke at gøres, da du også bare senere kan vælge at zoome ind på din adresse på kortet)
  3. Vælg mobiltelefoni
  4. Vælg LTE (som er betegnelsen for 4G)
  5. Sæt et hak ud for “Planlagte positioner”
  6. Tryk på “Vis”.

Nu vil stjernerne på kortet markere de steder, hvor der planlægges at blive opsat en maste med LTE-teknologi. Hvis du trykker på stjernen, vil du endda kunne se hvilken udbyder, som er ejeren og den præcise adresse for mastens placering (vær opmærksom på, at hvis der står “PS”, betyder det at “placering søges”, og der derfor ikke er fundet en eksakt placering endnu). På den måde kan du nemt finde ud af hvilken internetudbyder  der planlægger at udvide deres 4G netværk til dit område.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er 100% sikkert, at en planlagt maste bliver opsat, selvom det er angivet i Masterdatabasen, da der er en sandsynlighed for, at de droppes. Masterdatabasen opdateres én gang hvert kvartal.

Hvilken 4G internetudbyder skal jeg købe?

Hvilken internetudbyder af 4G du skal købe, kommer an på dine behov mht. hastighed, dataforbrug mv. Vi har skrevet en komplet guide til køb af mobilt bredbånd (eller denne guide, hvis du skal bruge abonnementet på en tablet), som du med god grund kan læse. Ved du allerede hvad dine behov er, kan du bruge vores pris sammenligningsværktøj for mobilt bredbånd til at sammenligne priser, data og hastighed på de forskellige udbydere, og på den måde finde den billigste udbyder, som opfylder dine behov.

Skal du desuden også have et USB-modem eller en trådløs router til dit 4G abonnement, så skal du være opmærksom på, at udstyret skal kunne modtage 4G, ellers kan du desværre ikke bruge det til 4G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *