Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/Social-plugin/social-sprites.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/afp-billigsteinternet-pricetable/AFPBilligsteInternetPriceTable.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/classes/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/xpath-html-parser/XPathHTMLParser.php on line 2
Anmeldelse af TDC

Anmeldelse af TDC

TDC – som førhen hed Tele Danmark – er Danmarks ældste internetudbyder, og er nok en af de mest kendte telekommunikationsvirksomhed i Danmark.

TDC har rødder hele vejen tilbage til 1879, og ud over dette moderselskab, består TDC af 10 datterselskaber. Deriblandt Fullrate, YouSee, Telmore, Onfone, M1, Unotel mm. TDC har derudover taget skridtet videre ud i Europa, og deres vision er, at blive Europas stærkeste telekommunikationsvirksomhed.

I Danmark og udlandet har TDC 8,9 millioner kundeforhold (2010), hvilket må siges at være en stor mængde. TDC tilbyder en bred portfolio af produkter, lige fra mobiltelefoner, -abonnementer, fastnet, TV og selvfølgelig mobilt bredbånd og almindelig bredbånd.

De tilbyder dog kun en hastighed ved almindelig bredbånd:

 • 20/2 Mbit
Du kan så vælge om du fx vil have fastnettelefoni, 11 web kanaler, fri adgang til 100 film mv. oveni pakken. Der følger TDC Play med i alle “pakkerne”, så du har adgang til et stort bibliotek af online musik.

Ved mobilt bredbånd kan man vælge i mellem fire abonnementer, med følgende data:

 • 200 MB Data
 • 1 GB Data
 • 10 GB Data
 • 25 GB Data

De to første (200 MB og 1 GB) har 32/1 Mbit, mens de to sidste (10 GB Data og 25 GB Data) har 4G, hvor hastigheden er 80/5 Mbit. Priserne er i den dyre ende, men TDC har et stort og stabilt landsdækkende netværk. Derudover har de planer om at udvide deres 4G netværk.

Trustpilot får de 4 ud af 10 (25.07.2012), hvilket må siges at være lavt. Det er ting som ustabil netværk, dyrt abonnement og dårlig regnings administration som bliver kritiseret. Her er en af de negative udtalelser:

“Jeg oprettede den 1/7 mobilt bredbånd
Da jeg ingen dækning har på 4g, var i København for 2 uger siden men heller ikke på Vesterbro fik jeg ikke 4g dækning, vil jeg opsige, men det kan jeg ikke for der er 6 månenders binding på, som sælger ikke oplyste mig om.
Så nu har jeg smidt simkortet væk tilbage til mobilen som hotspot” – 1 ud af 5.

Der er dog også positive udtalelser, ligesom denne:

“Der er bare aldrig nogle problemer fra TDC. Når man ringer ind kommer man hurtigt igennem, og får en medarbejder som har styr på sine ting.
Godt nok er de lige en tand mere dyre end andre, men de er så sandelig også det værd” – 5 ud af 5.

Vi kan konkludere at TDC har et fornuftigt produktsortiment med høj hastighed, dog er deres priser en del dyrere end konkurrenternes. Og selvom man betaler en dyr pris, får man desværre ikke ekstra god service/kvalitet, hvilket deres score på Trustpilot viser.

Vi vil derfor nok ikke anbefale TDC, da der findes billigere selskaber, med ligeså høj hastighed, men så med en meget bedre kundeservice.

Hvad er dine erfaringer med TDC? Skriv om det nede i kommentarfeltet.

Share

2 Comments

 1. Troels H Reply

  Jeg forsøgte at bestille internet hos TDC – det skulle jeg ikke have gjort .. Jeg har copy/pasted min historie fra trustpilot her, er stadigt noget harm… :

  Jeg har i dag 20/2mbit ADSL2+ hos anden leverandør hvor jeg effektivt får 15/1mbit … TDC annoncerede med 20/2 garanteret (Formentligt VDSL) og derfor bestilte jeg 20/2mbit som jeg i telefonen også fik bekræftet var garanteret.

  Senere får jeg en bekræftelse på at min nuværende udbyder er opsagt og mit nye produkt leveres ca. 14 dage senere. Fint nok… Bort set fra at der nærmest med småt og listet ind står at de leverer min. 1.8mbit ned og 0.28mbit op.. Altså et produkt der er 8 gange langsommere end det jeg har i forvejen og 11 gange langsommere end det bestilte UDEN at spørge mig først til en pris der kun er 20,- billigere end det bestilte og stadig dyrere end 15/1mbit hos anden leverandør…. Godt nok skriver de at der kan komme hastigheder op til 9mbit ned men det er ikke garanteret (Det er 1.8mbit) og upload på 0,28mbit er TIL GRIN .. Jeg havde i 2002 en ADSL linje fra Worldonline med næsten samme hastighed .. Det er 11(!!) år siden!!

  En sjov detalje er at den forbindelse som TDC vil levere, ikke engang i 2001 blev defineret som værende bredbånd af det daværende IT og telestyrelsen og deres dokument ‘Udviklingstendenser inden for højhastigheds- og bredbåndsforbindelser i Danmark’:
  Citat: ‘Bredbånd er en samlet betegnelse for teknologier, der muliggør transmissionshastigheder på mere end 2 Mbit/s.’

  Oven i den elendige hastighed leverer de underlige produkter som ‘Play’ … Fokuser dog på kerneydelsen (bredbånd) i stedet for at bundle elendige musik og tv pakker med i abonnement, med 1.8mbit ville jeg jo dårligt kunne streame en film…

  Endnu mere komisk er at jeg bor i en storby (Hvidovre/Kbh), ikke en obskur ø et sted i østersøen, der er 3-400m fra mig et industrikvarter hvor de uden problemer kan levere 20,30,50mbit til erhvervskunder …. 2-300m fra mig har jeg et fremskudt indkoblingspunkt (3-4 stykker inden for 7-900m) m. mulighed for VDSL, DONG gravede rør til fiber ned på vejen da de lagde elforsyning ned i jorden og jeg har fiber helt ind til døren grundet udskiftning af kobber…. Alligevel vil TDC kun levere garanterede 1.8mbit/0.28 mbit og vil hverken levere højere hastigheder via kobber eller fiber (Vil end ikke sige hvornår de kan, fik en halv-flabet person i røret fra deres fiberafd. der virkede RET ligeglad og sagde at fiberudrulning i området kunne være om 3 uger eller 3 år (ordret citat), DET kunne han overhovedet ikke informere om eller undersøge)???

  Hvor tilbagestående inferiøre produkter kan man tillade sig at levere, hvor elendigt informationsniveau kan man som firma tillade sig at have (Nåh ja – monopol på kobber og fiber) – hvorfor skal så elendigt et firma eje størstedelen af kobber og centraler i DK?!? Skiftede også firmaet’s mobilabonnementer ud fordi TDC’s mobil afd.’s produkter, informationsniveau og prissætning er næsten lige så håbløst talentløst som TDC’s bredbånd .. Men så er der i det mindste en rød tråd gennem TDC’s portefølje af talenter…

  Jeg lever af at levere IT ydelser og arbejder ofte hjemmefra hvor specielt den upload hastighed på 0.28mbit er til grin – Jeg har TDC stærkt mistænkt for at holde forbrugerne i et IT mæssigt U-Land hvad angår bredbåndsforbindelser for at presse de sidste penge ud af deres gamle kobber og vil ikke engang udbedre/undersøge om de kan levere en bedre kobberforbindelse så højere bitrates er muligt… Føj TDC …

  Jeg er helt færdig over TDC’s evne (vilje?!?) til at levere, informationsniveauet og måden der bliver substitueret med afsindigt meget ringere produkter uden at spørge/informere tydeligt først…

  TDC kalder det åbenbart bredbånd så længe det leveres via DSL upåagtet at DSL linjen åbenbart er af så ringe kvalitet at de ikke selv vil levere lige så meget båndbredde som andre udbydere vil, på selvsamme kobber…. TDC får selvfølgeligt penge uanset fordi de ejer kobberet og centralerne så de kan være fuldstændigt ligeglade med hvilken udbyder man vælger…

  Nu har jeg så fået 70/40mbit via 4G netværket hos anden leverandør og sikret mig at TDC ikke ejer masterne/netværket … Farvel til TDC’s monopol helvede og gamle udsuttede kobber – Og når fiber en gang bliver en mulighed er det sgu et nej tak hvis det er TDC der stadig ejer det til den tid…

  Det må være piiinligt at arbejde for et firma der leverer den type produkter og informationsniveau – klart TDC må bundle alle mulige underlige services som ‘Play’ til deres ‘bredbånd’ pakker for at retfærdiggøre prisen (Pakker man ikke engang kan bruge med det lille sugerør af forbindelse de vil levere) – og seriøst … de må mene at alt er bredbånd bare det har et hul til nettet.. Hvor bredt skal bredbånd være for at det er bredbånd? I henhold til ITST anno 2001 ville TDC ikke en gang være bredbåndsleverandør men blot ‘højhastighedsadgangsleverandør’ ;-)

  Jeg giver TDC 1 stjerne (nogenlunde i niveau med de fleste andre her på trustpilot) fordi jeg ikke kunne give lavere. Kundeservice i deres ‘højhastighedsadgangsafdeling’ var dog søde omend ikke videre behjælpelige….

 2. Jonathan Reply

  Hej Troels,

  Mange tak for din bedømmelse af TDC; det sætter vi stor pris på. Heldigvis blev der her for nyligt indgået en aftale mellem Forbrugerombudsmanden og telebranchen om, at de forskellige udbydere nu også skal vise en minimumshastighed på deres hastighed. Hvilket vi er meget glade for, da det mere giver et reelt bud på, hvilken hastighed du reelt set får ved dit abonnement. Før oplyste bredbåndsudbyderne kun deres “Op til” hastighed – dvs. den hastighed det maksimalt kunne komme op. Men problemet er, at man reelt set nærmest aldrig kommer op på den hastighed, hvorfor det er meget misvisende.

  Vi vil sætte meget pris på, hvis du også vil skrive din bedømmelse ud i højre sidebar på denne artikel, hvor du også kan anvise, hvor mange stjerner du giver TDC (beskrivelsen må dog maksimalt være 250 ord).

  // Jonathan Lindahl
  Billigste-Internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *