Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/Social-plugin/social-sprites.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/afp-billigsteinternet-pricetable/AFPBilligsteInternetPriceTable.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/classes/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/xpath-html-parser/XPathHTMLParser.php on line 2
De 5 bedste skriveprogrammer til iPad - Se dem her
Bedste skriveprogrammer

De 5 bedste skriveprogrammer til iPad

Er du også en af dem som har erstattet din bærbare computer til fordel for en iPad? Hvis ja, så betyder det, at du ofte er nødt til at kunne skrive på din iPad – fx skrive noter – og derfor er det vigtigt, at du har et godt skriveprogram på den.

For at finde et godt tekstprogram er det vigtigt, at du først og fremmest finder ud af, om du ønsker et egentlig tekstbehandlingsprogram (ligesom Microsoft Word på computeren, hvor du kan redigere farver, tekstskrift mv.) eller om du bare ønsker et simpelt og uformateret tekstprogram.

Afhængig af hvad du ønsker, har jeg herunder samlet de 5 bedste skriveprogrammer, som passer i de to ovenstående “kategorier”.

1. Pages (tekstbehandling)

Pages er Apples helt eget tekstbehandlingsprogram, som er udviklet til deres egne produkter. Pages fungerer godt til dig, som gerne vil synkronisere dine dokumenter og noter på alle dine Apple-enheder. Dine enheder er forbundet via iCloud, og du kan således tage noter med Pages på din iPad, og senere finde noterne frem på din smartphone eller bærbare computer.

Pages er som sagt et decideret tekstbehandlingsprogram. Dette giver dig mulighed for at indsætte billeder, links osv. Du kan også formatere teksten, ændre skriftfarve, og hvad du ellers måtte have behov for.

Pages - Tekstbehandlingsprogram

Pages er Apples eget tekstbehandlingsprogram, så du kan synkronisere det med dine andre Apple enheder.

En af ulemperne ved Pages er, at det kan synes rimelig over-the-top, hvad angår behovet for et tekstprogram til en iPad. I langt de fleste tilfælde bruger mange af os en computer, når vi skal skrive længere og mere dybdegående tekster. Derfor kan det på mange personer virke som lidt unødvendig støj, at Pages netop har så mange funktioner og muligheder, da man typisk bare ønsker at tage nogle hurtige noter eller lignende, når man sidder på sin iPad.

2. Microsoft Word (tekstbehandling)

Måske er du allerede vant til at bruge Microsoft Word på din computer, når du skal skrive tekster. Er du det, har Microsoft heldigvis lavet deres Microsoft Word til iPads. Dette betyder, at du nu har mulighed for at benytte dig af det klassiske og populære tekstbehandlingsprogram direkte på din iPad. Du har mulighed for at gøre brug af alle de klassiske funktioner såsom sidehoved og –fod, ændring af skrifttype, skriftfarve m.m.

Microsoft Office - iPad

Microsoft Office har også lavet deres tekstbehandlingsprogram kompatibelt med iPads.

På samme måde som med Pages fra Apple selv, så kan det måske virke som lidt for meget af det gode med Microsoft Word, når du arbejder på din iPad. Det kommer igen helt an på dine behov, men hvis du ligesom de fleste mennesker blot har brug for at kunne tage hurtige noter, og derefter senere uddybe og formatere det på din computer, så kan Word godt virke lidt voldsomt til iPads.

3. Kingsoft Office Free (tekstbehandling)

Kingsoft Office Free har en række gratis programmer, som du kan hente ned på din iPad som apps. Der er tale om en ganske gratis pakke med rigtig gode værktøjer til dig, som ikke ønsker at betale for dine tekstbehandlingsprogrammer. I Kingsoft Office Free pakken får du eksempelvis programmet Writer. Writer er et relativt enkelt og let anvendeligt tekstbehandlingsprogram, som giver dig en række gode værktøjer.

Kingsoft Office Free

Dette er til dig der ønsker et gratis skriveprogram, men hvor der stadig er mulighed for de mest basale formateringer (fx skriftfarve mv.).

Kingsoft bryster sig selv ved at kalde deres Writer for det bedste gratis alternativ til Microsoft Word, og det har da også en hel del af de samme funktioner – heriblandt mulighed for indsættelse af medier, ændring af farver, størrelser osv. Med Writer fra Kingsomt Office Free-pakken kan du også gemme og eksportere dine tekster som .DOC eller .DOCX formater. Writer og de andre programmer i pakken er desuden integrerbare med diverse cloud-løsninger såsom Dropbox, Google Drive og OneDrive.

4. iA Writer (skriveprogram)

iA Writer er det perfekte program til dig, som bare ønsker et enkelt og lige-til-skriveprogram. Det er nemlig mere et skriveprogram, end det er et tekstbehandlingsprogram. I modsætning til f.eks. Microsoft Word eller Apple-Pages, så kan du kun skrive i iA Writer. Slut færdig. Og dette kan være rigtig rart for mange, som netop ønsker bare at skrive derudaf, uden at skulle tage stilling til tekstfarver, skrifttyper, billeder osv.

iA Writer

iA Writer er til dig der ønsker et rent tekstprogram, hvor der ikke er mulighed for formateringer.

Den indlysende ulempe ved iA Writer er dermed også, at du ikke rigtig kan bruge det til så meget andet end at skrive på din iPad. Programmet er dog synkroniseret med dine andre enheder, så du på den måde kan færdigbehandle dine tekster på f.eks. din computer senere. iA Writer er således førhen blevet omtalt som en slags ”gammeldags skrivemaskine”, hvor du bare kan skrive derudaf – ganske uforstyrret.

Evernote (noteprogram)

Evernote er til dig, som ønsker et noteprogram, som du hurtigt, nemt og effektivt kan skrive diverse noter ned i. Du kan bruge Evernote på din iPad i mange praktiske sammenhænge. Du kan bl.a. bruge det til at tage noter fra personalemøder, kurser, forelæsninger og undervisning på dit studie mv.

Det fede ved Evernote er også, at det skaber en god balance mellem programmer som f.eks. Pages og iA Writer. Du får således et program, som egner sig bedst til hurtige noter og ren tekst, men du kan også bruge det til at udføre lettere formatering af teksten om nødvendigt.

Evernote - iPad

Evernote er genialt, hvis du ofte tag noter på din iPad (fx til møder, forelæsningerne mv.).

Evernote kan også bruges til at dele dine filer med andre personer, f.eks. dine kollegaer, din kæreste, dine medstuderende osv. Endvidere kan programmet bruges til at inddele dine forskellige noter i såkaldte notesbøger, opdele i kategorier, og du kan gemme forskellige medier sammen med dine tekster.

Gode tastaturer

For at gøre skriveprocessen så behagelig som muligt, er det også en god ide at have et ordenligt tastatur, da den kan være besværligt at skulle skrive længere tekster ved kun at bruge tastaturet på selve skærmen. Derfor har vi i denne artikel samlet de 6 bedste tastaturer til iPad og iPad mini.

Det var umiddelbart mine 5 bud på de bedste skriveprogrammer til iPad. Er du uenig? Så skriv det endelig nede i kommentarfeltet.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *