Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/Social-plugin/social-sprites.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/afp-billigsteinternet-pricetable/AFPBilligsteInternetPriceTable.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/classes/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/xpath-html-parser/XPathHTMLParser.php on line 2
Sådan beskytter du bedst din smartphone - Se her hvordan

Sådan beskytter du bedst din smartphone

Vi har tidligere skrevet guides om beskyttelse til computer, med gratis- og premium antivirusprogrammer, så nu er det blevet tid til smartphones. Flere og flere begynder at have en smartphone, men det er de færreste som egentlig har nogen form for sikkerhedssoftware installeret på deres smartphone. Og det faktisk ikke så godt, da virus, troja mv. stiger proportionalt med hvor populære smartphone bliver.

Det drejer sig bl.a. om typen phishing- og bank-trojanere, Spyware, sms-humbug, Bots og Premium dialers (hvor der bliver ringet op til rigtig dyre udenlandske numre). Derfor er det en god ide at sikkerheds sikre ens smartphone.

Vi har derfor skrevet 5 kode råd til, hvordan du kan øge sikkerheden på din smartphone.

1. Password/pinkode

Det kan være en god ide at beskytte ens smartphone med en password/pinkode. Der er faktisk overraskende mange som ikke bruger password eller pinkode til deres smartphone, da de finder det for tidskrævende og besværligt. Men det tag ikke så lang tid at opsætte, og det øger sikkerheden på din smartphone betydeligt.

For hvis en ondsindet person ikke kan komme forbi din password, kan vedkommende ikke få adgang til dine dataer mm. Afhængig af hvilken model som du har, er der forskellige muligheder mht. passwordet.

Ved de fleste har du både mulighed for at skrive en talkombination eller vælge mønster-lås (hvor du skal lave et specielt mønster kombination).

Talkombination - Smartphone sikkerhed

På ovenstående billede kan der ses et eksempel på en talkombination, mens det nedenstående eksempel er en mønster-lås.

Mønster-lås - Smartphone sikkerhed

De to muligheder er ca. lige sikre – men det kan være en god ide at polere din skærm, hvis du bruger mønster-låsen. Da det kan efterlade spor på skærmen, som hacker kan bruge til at logge ind på din smartphone med.

Det kan samtidig være en god ide at sætte en timeout for låsen. Dvs. at låsen automatisk låser skærmen, hvis du ikke har brugt den i et givet antal minutter/sekunder.

Skræddersyet Locked Home Screen

Der er en ulempe ved disse koder. Forestil dig fx at du har tabt din kode nede i din lokale fodboldklub. Der er én som finder den, og som gerne vil levere den tilbage. Men smartphonen er låst, og personen kan ikke finde nogle information om dig, så han ved hvem han skal levere den tilbage til.

Det problem kan du løse ved at downloade en app. Til Android findes app’en Owner Info Widget og til iPhone findes Find my phone. Det de to apps gør er, at du har mulighed for at skrive dine ejer-information, som dukker op på din låse-skærm. På den måde kan personen se, hvem der ejer smartphonen og derefter ved, hvem han/hun skal give den til.

2. Opdater din smartphone

Der kommer løbende nye opdateringer til din smartphone og apps. Ved at opdatere sikrer du dig altid, at du har det nyeste software, som er bedst rustet imod diverse former for virusser. Der bliver nemlig løbende funder sikkerhedsbrister i nærmest alle smartphone og apps – og derfor bliver de opdateret for at løse disse brister.

Så er der en ny opdatering klar – så installer den.

3. ‘Roote’ ikke din smartphone

At ‘roote’ sin smartphone betyder, at man fjerner forskellige dele af de restriktioner, som udbyderen og producenten har lagt på telefonen for at gøre det nemmere for dem at bl.a. at installere de applikationer og tjenester, som de gerne vil have at du bruger.

Fjerner du disse restriktioner fjerner du samtidig en del sikkerhedselementer, som beskytter din smartphone mod malware og andet slags virus. Derfor bør du aldrig (!) slette disse – ved mindre du er udvikler eller har et meget godt kendskab til din smartphone og en vis risikovillighed.

4. Hold dig til de officielle markeder

Det kan være en god ide kun at holde sig til de officielle markeder, hvad angår apps (læs bl.a. vores guide til de 20 bedste apps til Android og iPhone). Altså hhv. Google Play for Android enheder og App Store for iPhone. Dog skal det siges, at der også er blevet fundet apps i Google Play som har indeholdt malware – det er dog et begrænset antal.

Derfor kan det også være en god ide lige at tjekke de andres kommentarer om den givne apps inden du downloader app’en. Er der folk der skriver at app’en har indeholdt virus/malware er det nok bedst at lade være med at downloade den. App Store er derimod helt virusfri, så der behøver du ikke at have nogen bekymringer.

Hav derfor som tommelfingerregel, at du kun skal downloade apps fra de officielle markeder. Skal du downloade apps, som ikke er på et af markederne, skal du være opmærksom på, at du løber en vis risiko.

5. Installer et antivirus program

Ligesom ved computere findes der også antivirus programmer til smartphone, som kan beskytte dig mod det værste virus mm. Herunder har vi valgt 2 antivirus programmer, som vi kan anbefale til din smartphone, hhv.

F-Secure Mobile Security

F-Secure Mobile Security - Smartphone beskyttelse

F-Secure Mobile Security er i flere test blevet kåret som det bedste antivirus program til Android – det er dog også en del dyrere end de to nedenstående. Det koster 299 kr. om året for en enkel enhed.

avast!

avast! Smartphone beskyttelse

avast! Mobile Security har mange lækre features. De scanner bl.a. dit hukommelseskort og apps igennem for virusser, samtidig tjekker de, de hjemmesider som du besøger og meget andet. avast! er samtidig helt gratis.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *