Store reklamebannere kan være virkelig irriterende, og det er lige meget om der er tale om helt almindelige bannerreklamer på fx BT, videoreklamer på fx Youtube der starter inden man skal se en video, eller en anden form for reklamer. De leder ens opmærksomhed væk fra det man egentlig søger efter, også fylder de ofte utrolig meget i ens vindue.

Men udover at være irriterende og fylde meget, er der faktisk også andre ulemper ved dem. Bl.a. kan de gøre din internet hastighed langsommere, da din browser skal loade flere ting på en givne side, og samtidig fylder de i hukommelsen og tager af computerkraften.

Men heldigvis findes der metoder hvorpå man kan fjerne disse reklamer i din browser – naturligvis helt gratis, lovligt og meget nemt. Så i stedet for at forsiden på BT er fyldt med reklamere (som på nedenstående billede til venstre), kan du få fjernet alle reklame annoncerne (så det kommer til at se ud ligesom på nedenstående billede til højre).

Fjern reklamer

Vi vil i denne guide vise dig hvordan du fjerner disse reklamer.

Sådan gør du

For at fjerne disse reklamer, skal du hente et såkaldt browser-app. Afhængig af hvilken browser som du bruger er der lidt forskellige apps, som du kan bruge. Men vi vil hhv. anbefale Adblock til Google Chrome, Adblock Plus til Safari og Adblock Plus til Firefox. Faktisk har Adblock Plus også lavet en version både til Android og iOS, som du helt frit kan hente og bruge – hvis du gerne vil slippe for reklamer på din smartphone og/eller tablet.

I denne guide vil der blive vist hvordan man opsætter Adblock til Google Chrome, men Adblock Plus fungerer og minder meget om denne opsætning.

  1. Det første der skal gøres er naturligvis at installere app’en. Det gør du ved at gå ind på denne URL-adresse (skal du hente app’en til Safari/Firefox, skal du bare bruge linkene ovenover). Herefter skal du trykke på GratisTilføj.
    Installer Adblock
  2. Nu skulle Adblock være kørende i din browser, og reklamerne vil nu ikke blive vist i din browser. Du kan redigere i indstillingerne i app’en ved at højretrykke på ikonet oppe i højre hjørne, og herefter trykke på Valgmuligheder.
    ValgmulighederHer kan du redigere forskellige ting, fx at du gerne vil have vist reklamer på Google osv. Men det er ikke en nødvendighed, at du redigerer noget, for at app’en skal fungerer. Du skal kun bruge det, hvis der er nogen ting du vil have ændret.

Vær opmærksom på: Der kan være vise hjemmesider som ikke vises rigtig pga. Adblock. Støder du på sådanne sider skal du klikke på Adblock ikonet oppe i højre hjørne, og herefter på Benyt ikke på sider, på dette domæne.

Deaktiver Adblock

Herefter trykker du på Udeluk.

Udelad hjemmeside Adblock

Herefter skulle hjemmesiden gerne blive vist ordentligt.

Vær opmærksom på: Mange hjemmesider er afhængig af indtægterne fra reklamer, så ved brug af disse apps, kan det potentielt betyde færre indtægter for de hjemmesider som du bruger. Så der kan være et etisk dilemma forbundet ved brug af disse apps – men som sagt før, er der altså intet ulovligt ved brug af disse apps.