Sådan fjerner du reklamer fra din internet browser

Store reklamebannere kan være virkelig irriterende, og det er lige meget om der er tale om helt almindelige bannerreklamer på fx BT, videoreklamer på fx Youtube der starter inden man skal se en video, eller en anden form for reklamer. De leder ens opmærksomhed væk fra det man egentlig søger efter, også fylder de ofte utrolig meget i ens vindue.

Men udover at være irriterende og fylde meget, er der faktisk også andre ulemper ved dem. Bl.a. kan de gøre din internet hastighed langsommere, da din browser skal loade flere ting på en givne side, og samtidig fylder de i hukommelsen og tager af computerkraften.

Men heldigvis findes der metoder hvorpå man kan fjerne disse reklamer i din browser – naturligvis helt gratis, lovligt og meget nemt. Så i stedet for at forsiden på BT er fyldt med reklamere (som på nedenstående billede til venstre), kan du få fjernet alle reklame annoncerne (så det kommer til at se ud ligesom på nedenstående billede til højre).

Fjern reklamer

Vi vil i denne guide derfor netop vise dig hvordan du fjerner disse reklamer.

[yellowbox]Eksklusiv bonus: Husk også at downloade vores e-bog med 10 gode råd til hurtigere internet, hvis du vil have endnu hurtigere internet.[/yellowbox]

Sådan gør du

For at fjerne disse reklamer, skal du hente et såkaldt browser-plugin. Plugin’et hedder Adblock Plus, og kan både bruges til Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Firefox, Opera samt Android enheder.

I denne guide vil der blive vist hvordan man opsætter Adblock Plus til Google Chrome, men det fungerer på nærmest samme måde til de andre browser.

  1. Det første der skal gøres er naturligvis at installere app’en. Det gør du ved at trykke på “Install for x“, hvor x er den browser/enhed som plugin’et skal installeres til. I mit eksempel er det derfor “Install for Chrome”.
    Adblock Plus
  2. Nu skulle Adblock være kørende i din browser, og reklamerne vil nu ikke blive vist i din browser. Du kan redigere i indstillingerne i app’en ved at højretrykke på ikonet oppe i højre hjørne, og herefter trykke på Valgmuligheder.
    Adblock indstillinger
    Her er der forskellige indstillinger, som du kan redigere. Men det er ikke en nødvendighed, at du redigerer noget, for at app’en skal fungere. Du skal kun bruge det, hvis der er nogen ting du vil have ændret.

Vær opmærksom på: Der kan være vise hjemmesider som ikke vises rigtig pga. Adblock Plus. Støder du på sådanne sider skal du klikke på Adblock Plus ikonet oppe i højre hjørne, og herefter på Aktiveret på dette websted. Så vil plugin’et blive deaktiveret.

Deaktiver Adblock Plus

Herefter skulle hjemmesiden gerne blive vist ordentligt.

Vær opmærksom på: Mange hjemmesider er afhængig af indtægterne fra reklamer, så ved brug af denne app, kan det potentielt betyde færre indtægter for de hjemmesider som du bruger. Så der kan være et etisk dilemma forbundet ved brug af denne app – men som sagt før, er der altså intet ulovligt ved brug af Adblock Plus.