Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/Social-plugin/social-sprites.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/afp-billigsteinternet-pricetable/AFPBilligsteInternetPriceTable.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/classes/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/xpath-html-parser/XPathHTMLParser.php on line 2
Gode film - Vi har her samlet de 20 bedste som du skal se
Gode film

20 gode film som du skal se

De fleste af os kan godt lide at se gode film. Men kender du det, at du sidder og skal vælge en film, men ikke helt ved hvad for én du skal vælge? Hvis ja, så vil nedenstående top 20 liste nok kunne give dig lidt inspiration.

For jeg har nemlig herunder samlet de 20 allerbedste nyere film ifølge mig (ældre gode film som fx Den gode, den onde og den grusomme vil derfor ikke være med). Samtidig har jeg forsøgt at gøre listen så bred som mulig, så der er noget for enhver smag. Derudover er der indsat et link ved hver film til en hjemmeside, hvor du kan låne filmen on-demand (der er dog enkelte jeg ikke har kunne finde). Ønsker du at leje den et andet sted, har jeg her lavet en liste over 10 steder hvor du kan leje film online.

Og lad mig endelig høre fra dig nede i kommentarfeltet, hvis du mener, at der mangler nogen film eller der er nogen film her, som ikke burde være der. (Er du også vild med serier, så se også vores oversigt over de 23 bedste serier på Netflix10 gode serier som du kan se på ViaPlay samt 16 gode film og TV serier på TV 2 Play).

En verden udenfor

En verden udenforFængselsdramaet “En verden udenfor” fra 1994 med Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollerne er uden tvivl en af de bedste film der er blevet produceret. Filmen handler om bankmanden Andy Dufresne der bliver dømt for mordene på sine kone og hendes elsker, og havner i fængslet Shawshank. Hans evner inde for tal viser sig dog hurtigt at blive brugbart for den korrupte fængselsdirektør. Men da en nyindsat fange har oplysninger, der kan bevise Andys uskyld, tager fængselsdirektøren drastiske metoder i brug for at holde hans svindelsnummer skjult.

Batman 1-3

BatmanDe tre Batman film – Batman Begins, The Dark Knight og The Dark Knight Rises – kan man selvfølgelig ikke komme udenom ved actionfilm og er et must-see, hvis du kan lide actionfilm. Bruce Waynes trygge rammer får en brat ende, da hans velhavende forældre bliver dræbt for øjnene af ham. Efter syv år i østen vender Bruce tilbage til Gotham City for at få genetableret ro og fred i den korrupte by. Den kræver en ny identitet – nemlig i form af Batman. Batman filmene har været så populære, at The Dark Knight bl.a. er den højeste rangeret af nyere film på IMDb.

Inception

InceptionChristopher Nolan – som også står bag batman filmene – er også manden bag Inception. Her har han dog forladt superheltenes verden for i stedet at drage ind i drømmenes surrealistiske verden. Cobb kan dykke ulovligt ind i menneskes drømme for at stjæle informationer. En evne der har kostet ham hans kones liv samt fratrædelse af hans familie. Så da han bliver tilbudt chancen for at få sin familie tilbage imod, at han planter en ide ind i en anden persons tanker, siger han ja. Det viser sig dog bare at være lidt mere vanskeligt end Cobbs normale arbejde.

Ringenes Herre 1-3

Ringenes Herre

7 Oscar statuetter, alle 3 film i top 11 over de mest solgte film og alle 3 film i top 16 på IMDb over bedste film. Det er vist ikke nogen overdrivelse at kalde trilogien – Eventyret om Ringen, De to tårne og Kongen vender tilbage – for verdens bedste fantasy film. De tre film – som er baseret på J. R. R. Tolkiens romaner – handler i korte træk om Frodos lange vej fra hans hjemby Herredet til Dommedagsbjerget, hvor han skal destruere Ringen. Med sig har han hans venner Samvis, Meriadoc og Peregrin, og det skal vise sig at være noget af et eventyr som de kommer ud på.

Pianisten

PianistenMed Pianisten er vi ovre i drama sektion. Den bygger på en autentisk historie, baseret på biografien The Pianist. Filmen foregår i Polen under 2. verdenskrig, og handler om den talentfulde jødiske pianist Wladyslaw Szpilmam, som sammen med sin familie undgår deportation (tvangsmæssig flytning fra Polen). De bliver tvangsflyttet hen til en overbefolket ghetto i Warszawa, hvor de sammen med tusindvis af andre jøder lever under meget usle forhold. Herefter følger man Wladyslaws ihærdige kamp for overlevelse under 2. verdenskrig.

Forrest Gump

Forrest GumpKlassikeren Forrest Gump med Tom Hanks i hovedrollen er en helt igennem fantastisk fim, og var længe min ynglings film, da jeg var yngre (og 13 Oscar nomineringer vidner også om, at andre har været enige med mig i, at det er en fantastisk film). Filmen handler om en egentlig simpel mand, Forrest Gump, og hans episke rejse igennem hans liv. Her mødes han med historiske figurer og oplever historiske begivenheder, som fx hans deltagelse i Vietnam krigen. Hans fortælling er meget livsbekræftende, og den kan anbefales på det kraftigste.

Indiana Jones 1-4

Indiana JonesHistorien om den amerikanske vovemodige ærkæologprofessor, som drog på spændende eventyr rundt omkring i verden i den 20. århundrede blev øjeblikkeligt et hit, da den første film, Jagten på den forsvundne skat, udkom i 1981 med Harrison Ford i hovedrollen. Siden da er der kommer yderligere 3 film, hhv. Indiana Jones og templets forbandelse, Indiana Jones og det sidste korstog samt Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige, og alle sammen med Harrison Ford i hovedrollen. Men det er stadig den første film der i dag står som den største succes.

Schindlers liste

Schindler's ListeSchindlers liste er en amerikansk film fra 1994, som handler om den delvist autentiske historie om den tjekkiske forretningsmanden Oskar Schindler (Liam Neeson). Oskar har det hele – både kvinder, penge og de rigtige venner. Og for at forøge hans formue benytter han sig af jødernes gratis arbejdskraft på hans fabrik. Men da han får øje på nazisternes sande væsen, beslutter han, at han vil hjælpe så mange jøder som overhovedet muligt ud af Tyskland. Det viser sig dog hurtigt at være en utrolig farlig og risikofyldt mission.

Wall-E

Wall-ESkal du se en film i selskab med dine børn eller bare godt kan lide at se animationfilm, så skal du prøve at se Wall-E (eller Wall·E). Wall-E udkom i 2008 og vandt bl.a. en Oscar for den bedste animeret film, og det er velfortjent, for det er virkelig en god film. Filmen handler om den lille robot, Wall-E, som har brugt flere hundrede år på at rydde op på jorden, som menneskeheden forlængst har forladt. Men en dag ankommer EVA, som er en undersøgelsesrobot og det viser sig hurtigt, at der er gensidig interesse for hinanden mellem de to robotter.

De urørlige

De urørligeDe urørlige er en fantastisk livsbekræftende historie om den stenrige Philippe, som i en paragliding-ulykke bliver lam fra halsen og nedad. Han klarer sig dog fint med hans assistenter. Men det er først da han ansætter den lidt utraditionelle oppaser, nemlig den sorte gadedreng Driss, at han finder sin gamle glæde og lykke. Konstellation af de to – som udadtil virker til at være meget forskellige – viser sig at være et pletskud. Filmen er baseret på selvbiografien Tu as changé ma vie skrevet af Abdel Sellou, som fortæller om hans tid som hjælper for Philippe Pozzo di Borgu.

Gladiator

GladiatorGladiator er ifølge mig en af de bedste actionfilm overhovedet. I Gladiator slår vi tiden tilbage til år 180, hvor Maximus (Russell Crowe) er en succesfuld generel  under kejser Marcus Aurelius. Da Marcus Aurelius beslutter, at Maximus skal overtage tronen fremfor sin søn Commodus, vælger Commodus at slå sin egen far ihjel. Og som ny kejser beordrer Commodus, at Maximus og hans familie skal henrettes. Det lykkedes dog for Maximus at flygte. Men i stedet ender han som gladiator, som vender snart tilbage til Rom, hvor han vil have hævn for Commodus gerninger.

Se7en

Se7enMed Se7en er vi ovre i Thriller genren, men det er så til gengæld også en af de bedste i dens genre. I filmen følger vi den afgående kriminalbetjent Sommerset (Morgan Freeman) og hans unge afløser Mills (Brad Pitt), som får til opgave at efterforske et dødsfald, som senere viser sig at være et mord. De senere dag forekommer der endnu flere makabre mord, og det går op for Sommerset og Mills, at seriemorderen bruger biblens syv dødssynder som skabelon for hans mord. Og inden de selv ved det, er de selv viklet ind i plottet. En vanvittig god (og barsk) film.

Saving Private Ryan

Saving Private RyanSaving Private Ryan af en prisbelønnet amerikanske film, og ifølge mig den nok allerbedste krigsfilm overhovedet.  Filmen foregår under D-Dags invasionen i Normandiet den 6. juni 1944, hvor tusindvis af amerikanske soldater mister livet. Men da de finder ud af, at 3 ud af 4 brødre fra Ryan-familien er døde, beslutter det amerikanske forsvarsministerium, at den sidste søn, faldskærmssoldaten James Francis Ryan, skal reddes og hjemsendes med det samme. Og dette er mission som John Miller (Tom Hanks) og hans 8 bedste soldater skal ud på.

Up

UpHer er der endnu en film til dig der enten skal se film med dit barn, eller bare er vild med animeret film. Up er ifølge mig – sammen med Wall-E – en af de bedste animeret film overhovedet. Filmen handler om den 78-årig ballonsælger Carl som ikke vil på alderdomshjem, men i stedet vil udforske Paradise Falls i Sydamerika. Derfor binder han 1.000 balloner fast til hans hus og flyver syd på. Men hvad han ikke selv ved er, at han har den otte-årige Russell med på turen. Og sammen med ham oplever det umage par de mest sælsomme og uhyggelige skabninger.

Pretty Woman

Pretty WomanVi kan ikke have én liste over 20 gode film, uden en eneste romantisk film. Så derfor er den nok den mest kendte (og måske også bedste) med på listen her, nemlig Pretty Woman.  Filmen handler om den benhårde forretningsmand Edward (Richard Gere) som en aften samler den charmerende Vivian (Julia Roberts) op, som dog viser sig at være prostitueret. Men imod alle odds begynder kærligheden at spire mellem dem, men det ikke altid så nemt, når modsætningerne mellem dem er så store.

Pulp Fiction

Ingen top 20 liste over film uden monsterPulp Fictionsuccessen Pulp Fiction fra 1994. Med 7 Oscar nomineringer, en 5. plads på IMDb samt vinder af Den Gyldne Palme kan ingen vist benægte dens placering på denne top 20 liste. Det bemærkelsesværdige ved denne film er, at vi ikke blot følger ét, men hele 3 handlingsforløb, nemlig lejemorderen Vincent Vega (John Travolta), bokseren Butch Coolidge (Bruce Willis) samt Vegas makker (Samuel L. Jackson). Disse tre handlingsforløb er vidt forskellige, men hænger sammen på forskellige vis.

Fight Club

Fight ClubFight Club er baseret på Chuck Palahniuks roman af samme navn. Den handler om fortælleren, Jack (Edward Norton), som har svært ved at finde mening med livet. Men på vej hjem fra en forretningsrejse møder han Tyler Durden (Brad Pitt), som han starter en fight club sammen med, hvor ganske almindelige mænd mødes og slås for at føle, at de lever. Men hvad der skulle starte med at være Jacks forsøg på at finde ro i sjælen, eskalerer det fuldstændigt og ender ud ukontrollerbar vold. Det er en vanvittig god film, dog ikke en film for sarte sjæle.

Star Wars I-VI

Star WarsMan kan ikke komme uden om George Lucas’ 6 Star Wars film, når man taler om gode film. Og især Episode V – The Empire Strikes Back fra 1980 står hos mange som én af de bedste film overhovedet. Rigtige mange har været tryllebundet – inklusiv mig – af drengen Anakin Skywalkers vej mod at blive jediridder og senere Darth Vader, samt hans søn Luke Skywalker vej til jediridder, og hans kamp imod hans far og fjenden Darth Vader. Har du endnu ikke set Star Wars og godt kan lide science-fiction, så kan jeg kun anbefale at gå i gang med at se Episode I.

The Goodfather 1-3

The GoodfatherDen legendariske The Goodfather triologi kan man heller ikke komme udenom. Med en 2. og 3. plads på IMDb top 250 liste, anses disse film af mange som de bedste film overhovedet. Filmen er baseret på Mario Puzos roman af samme navn (på dansk: Mafia), hvor man følger mafiafamiliens overhoved Don Vito Corleone som driver sine forretninger på traditionel vis. Men da Don afviser et tilbud fra narko-dealeren Virgil Sollozzo starter en blodig og voldsom krig, som får skæbnesvangre konsekvenser for Don og familien.

Den grønne mil

Den grønne milFor tredje gang er Tom Hanks at finde i hovedrollen på denne liste. Denne gang i form af filmen Den grønne mil, som er baseret på Stephen Kings roman af samme navn. I Den grønne mil følger vi fangevogterne på dødsgangen i et sydstatsfængsel i 1930’erne, hvor Paul Edgecomb (Tom Hanks) leder blokken. Men en dag kommer der en ret usædvanlig fange i deres varetægt, nemlig John Coffey, som er omtrent 2,13 meter høj og afro-amerikansk. Men på trods af hans store størrelse er han blid som et lam, kan udvikle mirakler og måske uskyldig.

Dette var listen over de 20 bedste film ifølge mig. Mener du, at der er nogen film jeg mangler på denne top 20 liste?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *