Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/Social-plugin/social-sprites.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/afp-billigsteinternet-pricetable/AFPBilligsteInternetPriceTable.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/classes/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/xpath-html-parser/XPathHTMLParser.php on line 2
Gratis antivirus programmer - Se vores 3 anbefalinger

Guide til gratis antivirus programmer

Gratis antivirus programStørstedelen af alle internet brugere har prøvet at have problemer med virus. Det har du formodentlig også på et tidspunkt. Det kan et antivirus program hjælpe dig med at rette op på. For der er nemlig mange, som ikke har noget antivirus program installeret på deres computer, og det er en stor fejl. Vil du derfor have en sikker computer, er det et krav, at du har et godt antivirus program installeret.

Gratis antivirus program

Kvaliteten på gratis antivirus programmer er meget varierende, og det er derfor ikke helt lige meget hvilket et du installerer på din computer, hvis du ikke vil have virus på din computer. Derfor har jeg herunder samlet de 3 bedste gratis antivirus programmer der er på markedet, baseret på den årlige kæmpestore test af non-profit organisationen AV-Comparatives.org (du kan her se et sammendrag af testen). Vil du gerne betale, og få et lidt bedre antivirus program, kan du læse vores guide til betalte antivirus programmer. Søger du også beskyttelse til din smartphone, kan du læse denne guide.

Det skal siges, at testen er lavet på de forskellige antivirus programmers betalte version, og derfor ikke deres gratis version. Men det må være en rimelig antagelse, at placeringen ved en test på de gratis versioner vil se nogenlunde samme ud.

1. Bitdefender

I følge testen er Bitdefender det bedste antivirus program, som har en gratis version. Mht. deres brugerflade roses de for et simpelt og enkelt design, som man nemt kan navigere rundt i. De kritiseres dog lidt for deres malware advarsler, da man bl.a. ved advarslerne kan vælge “Take no action”, hvilket de ikke mener er en særlig god løsning, når det kan være en potentielt malware fil.

Bitdefender

Bitdefender roses for et brugervenligt interface, men kritiseres for deres malware advarsler.

Bitdefender får topscoren (3 ud af 3) i alle andre kategorierne i den seneste test. Det eneste Bitdefender overgås af nogen af de andre gratis versioner, er testen under “Real-world” forhold og hvor meget den påvirker computerens ydeevne, da den her overgås af Avast.

Men i alle andre kategorier – nemlig at opfange helt nyt (0 dages) malware, finde allerede eksisterende malware filer på computeren, fjerne malwaren og beskytte mod Phishing – er Bitdefender bedst. Som det eneste antivirus program der har en gratis version, får Bitdefender topscoren i alle kategorierne.

Med topscoren 3 i alle kategorierne, er der ingen tvivl om, at Bitdefender er det bedste antivirus program, som har en gratis version. Det overgås faktisk kun af Kaspersky Lab af alle programmerne, både de betalte og gratis.

 Se den betalte version

2. Avast

Avast får den næstebedste placering af de gratis antivirus programmer. Avast roses især for deres enkle og moderne brugerflade, der gør det nemt for de fleste at navigere rundt i. Det eneste de kritiseres for i denne sammenhæng er, at du kan deaktivere programmer uden at være administrator, hvilket kan være irriterende for fx familier.

Avast brugerflade

Avast brugerflade roses for at være simpel og brugervenlig.

I den lidt vigtigere del, nemlig at beskytte din computer mod malware under “Real-World” forhold og fjerne den, er Avast helt i toppen. De får nemlig 3 ud af 3 i disse to kategorier. Der hvor Avast halter lidt, er at finde allerede eksisterende malware på din computer, finde helt nyt (0 dages) malware og beskytte mod phishing. Her får de scoren 2 i disse kategorier.

En af de bedste ting ved Avast i følge testen er, at den ikke påvirker din computers ydeevne særlig meget, hvilket kan være rigtig godt, hvis du ofte bruger meget af din computers ydeevne til fx spil osv.

Ud af 6 kategorier får Avast scoren 3 (som er maksimum) i 3 af kategorierne, og scoren 2 i de resterende 3 kategorierne. Hvilket må siges i den grad at være godkendt. Det giver dem 5. pladsen over alle antivirus programmer, og nummer 2 over antivirus programmer, som har en gratis version.

Se den betalte version

3. Avira

Det 3 højeste placeret antivirus program som har en gratis version, er Avira. Mange vil måske mene, at Avira’s interface ikke er ligeså “moderne” som de to ovenstående. Men det gør det nødvendigvis ikke mindre brugervenligt, da alle de vigtige funktioner og informationer er let tilgængelige. De kritiseres dog lidt for deres advarselsbeskeder, som godt kunne være lidt mere simpel, og at det kan være besværligt at trykke på nogen af funktionerne, hvis man bruger touchscreen.

Avira

Avira’s brugerflade er måske ikke ligeså moderne som de andres, men nødvendigvis ikke mindre brugervenligt.

Avira har især sine stærke sider i finde helt nyt (0 dages) malware og herefter fjerne det. I disse 2 kategorier får Avira scoren 3, og i at fjerne malware er Avira faktisk bedre end Avast, men overgår dog ikke Bitdefender. Avira halter lidt mere med at finde eksisterende malware på din computer, da de her får scoren 2.

Avira får scoren 3 i hvordan de påvirker din computers ydeevne, men påvirker dog stadig computeres ydeevne mere end både Avast og Bitdefender. At beskytte din computer under “Real-world” forhold får Avira også 3.

Så alt i alt et rigtig godt antivirus program, som dog ikke er helt oppe på Bitdefender og Avast’s niveau, og har lidt de samme svagheder som Avast (finde eksisterende malware på din computer).

Se den betalte version

Konklusion

De fleste mennesker vil kunne få dækket deres behov med et gratis antivirus program. Men da kvaliteten kan variere meget fra program til program, er det meget vigtigt, at man ikke bare vælger det første gratis program man stødder på. I stedet kan det anbefales at bruge en af de tre ovenstående programmer, som i følge en stor test er bedømt til at være de tre bedste antivirus programmer, som har en gratis version.

Testen viser, at Bitdefender er det bedste antivirus program, som har en gratis version. Men der kan være grunde til ikke at vælge dem, fx hvis programmets påvirkning på din computers ydeevne er vigtigt for dig – der vil Avast måske være at foretrække. Så valget afhænger af dine præferencer.

Skulle du have spørgsmål eller kommentarer, er du meget velkommen til at skrive nede i kommentarfeltet. Så vil jeg besvare dem hurtigst muligt.

Share

13 Comments

 1. Kim Hansen Reply

  Ja skulle jeg vælge gratis, så er der ingen tvivl om at det blev avast. Og det synes jeg også alle test med mere tegner imod.
  Forbrugerhjemmesiden Tænk.dk lavede f.eks. en test af 18 virusprogrammer i april 2013. Og der lande avg nede på en 15 plads. Hvor avast landede på en 6 plads. Og en af dem der blev anmeldt bedst i test var Eset Smart Security, som jeg skriver om her.

  Og Eset er også nogle af de eneste der har opnået Virus Bulletin VB100 Award pris. Hvilket betyder, at softwaren skal stoppe alle “in the wild” virusser.
  I kan også selv prøve at indsætte jeres favoritprogram, og se hvordan det klare sig her.

  Mvh Kim

 2. Jonathan Reply

  Hej Kim,

  Tak for din kommentar.

  Ja, Avast er nok den bedste løsning hvad angår gratis antivirus programmer. Mht. Eset, er Eset antivirus programmer også en af dem vi anbefaler i vores guide til betalte antivirus programmer (du kan se den her: http://www.billigste-internet.dk/guide-betalte-antivirus-programmer/). Dog er deres priser ‘lidt pebret’ ift. til de andre.

  Og det var da et smart lille tool det sidste link. Det kendte jeg slet ikke.

  Forsat god dag :-)

 3. Kim Hansen Reply

  Du skriver “Dog er deres priser ‘lidt pebret’ ift. til de andre.”

  Ahhhh der er jeg igen ikke helt enig.

  Hvis vi tager udgangspunkt i forbrugerhjemmesidens virusprogram test i april 2013. Der lå Eset, F-Secure internet security, Kaspersky internet security i toppen. Og så kender vi bullguard (ikke så at sige det skulle være godt), og vi kender Norton, avast og mange flere.

  Men nu laver vi lige nogle pris eksempler.
  Vi tager udgangspunkt i det skal virke på 3 computere (da de fleste tilbyder dette). Og så vælger vi 2 år.
  Her ser du priserne og bedøm så selv, om Eset ikke er billigst (og så er det også anmeldt bedst i test).

  Eset Smart Security, 3 computere, til 2 år. Pris 780kr (når den skal fornys koster den kun 657kr).

  Så tager vi Avast Internet Security, 3 computere, til 2 år. Pris 899kr.

  Bullguard Internet Security 2013, 3 computere, til 2 år. Pris. 879,95kr.

  Norton Internet Security, 3 computere, til 2 år. Pris. 1048kr.

  Kaspersky Internet Security 2014, 3 computere, til 2 år. Pris. 1049kr.

  F-Secure Internet Security, 3 computere, til 2 år. Pris. 999kr.

  Så hvad synes du selv nu?

  Mvh Kim

 4. Jonathan Reply

  Det beklager jeg, det har du naturligvis ret i, kan jeg se.

  Jeg sammenlignede dem blot med G Data (hvor de er dyrere) og drog en lidt for hurtig konklusion. Det beklager jeg og tak for dit pris eksempel.

 5. Kim Hansen Reply

  Ja, og G-Data blev også anmeldt bedst i test på Tænk.dk af virusprogrammer i april 2013. Men har dog den store ulempe, vil mange nok mene. At den kun findes på engelsk.

 6. Jonathan Reply

  Ja, som vi også skriver i vores guide til “Betalte antivirus programmer”, er den store ulempe ved G-Data nemlig dens mangel på en dansk udgave.

 7. Leif Hansen Reply

  Hvad er bedst Avast eller Kaspersky Internet Security?
  Som købe program.
  Jeg tror at de her gratis er en meget skrabet udgave som ikke er ret meget bevent.

 8. Dan Reply

  Hej Leif,

  Forburgerrådets hjemmeside Tænk.dk har her i februar testet 18 virus programmer. Og der er gratis Avast (+ Windows 7 firewall) bedre placeret end købe Avast internet securuty. Og Kaspersky ligger som nr 4 fra toppen så den er bedre.

  Men dem der vinder i testen er G Data til 165 kr. Minus ved denne er dog den er på engelsk. Og den kræver nogle flere ressourcer af ens computer.

  Eset Smart Security vinder sammen med G Data (de har lige mange point). Men denne er på dansk og kræver ikke lige så mange ressourcer af ens computer. Den koster 370kr for 1 år. Og bliver så billigere når den skal fornyes.

  Eset har også en tyverisikring der gør den kan spore ens computer hvis den bliver stjålet. Og er det en bærbar med webcam. Så kan den også tage billede af tyven.

  Både Gdata og Eset blev begge anmeldt bedst i test sidste år også på tænk. Håber du kunne bruge de info Leif.

  Mvh. Dan

 9. Jonathan Reply

  @ Leif: Som Dan også er lidt inde på, vil min umiddelbare anbefaling af de to også klart være Kaspersky. I testen foretaget af AV-Comparative (som der tages udgangspunkt i dette indlæg) får Kaspersky den allerbedste score, dvs. bedre end både Gdata og Eset (jf. http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2014/01/avc_sum_201312_en.pdf). Om du så vil lytte til AV-Comparative eller Tænk, må være op til din vurdering :-)

  @ Dan: Mange tak for dit super informative og grundige svar!

 10. Jan Reply

  Hej allesammen,
  Det er en lidt gammel samtale kan jeg se, men jeg røg ind på den da jeg søgte rundt på nettet omkring gode gratis antivirus programmer.
  Jeg har kigget lidt på Chili Security på deres hjemmeside http://www.chilisecurity.dk. Er det noget i kender til? Jeg har hørt at de bruger Bitdefenders teknologi, hvilket jo, som i selv siger, skulle være ret godt.. Hvis dette er tilfældet er de vel de første i Danmark der gør dette.

 11. Jonathan Reply

  Hej Jan

  Tak for dit spørgsmål.

  Jeg kender ikke til Chili Security. De skriver på deres hjemmeside, at de har vundet AV-testen 3 gange i træk, men de står overhovedet ikke nævnt på AV-test’s hjemmeside (det kan dog stemme lidt overens, hvis de – som du siger – bruger Bitdefender’s teknologi, da Bitdefender næsten har vundet de seneste 3 år). De nævner dog bare ikke på deres hjemmeside, at de bruger Bitdefender’s teknologi, og jeg kan heller ikke finde nogen information nogen steder, som bekræfter dette. Så for at være helt ærlig, vil jeg ingen måde anbefale at bruge penge på dem. Derudover er de jo heller ikke gratis, hvilket det virker lidt til, at du søgte efter.

  Men som sagt kender jeg dem ikke – så dette er bare min førstehånds vurdering :-)

 12. Jan Reply

  Hej Jonathan.
  Prøvede lige for sjov at hente Bit Defenders helt nye 2015 version, og kan se at de ligner 100% hinanden, så tror bare at jeg fortsætter med Chili Security ;-)

  Btw, tak for hurtigt svar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *