Sådan får du gratis lydbøger, e-bøger & computerspil

Kunne du godt tænke dig at lytte til J.R.R. Tolkiens “Hobitten”, læse Dan Browns “Da Vinci Mysteriet” på din iPad eller spille computerspillet “Men of War”, men ikke rigtig gider betale for det? Så er det faktisk muligt at få gratis adgang til de ovenstående nævnte og masser af andre lydbøger, e-bøger eller computer spil, helt gratis – og helt lovligt, naturligvis.

For der findes nemlig forskellige tjenester hvor du gratis kan låne/downloade et stort udvalg af lydbøger, e-bøger og computerspil, og dem vil jeg gennemgå herunder. Er du også interesseret i gratis musik, så læs vores indlæg om gratis musik streaming.

Gratis lydbøger

Gratis e-bogLydbøger er de seneste år blevet rigtig populære, og med god grund. For med dem har du en helt anden mobilitet ift. bøger, da du nemt kan høre lydbøger, mens du kører bil, vasker op osv. hvilket ikke er muligt med en fysisk bog. Men som sagt, er det muligt at få gratis adgang til et hav af lydbøger, nemlig vha. af bibliotekets tjeneste eReolen.dk.

eReolen.dk har et stort udvalg af lydbøger, som du kan låne helt gratis. Der er alt fra fantasy verdenen som fx “Hobitten”, til de nyere spændingsromaner som fx “Engle & Dæmoner” og til de helt gamle Ernest Hemingway klassikere. Der er kategorier for hver en smag, så du burde nemt kunne finde noget, som du synes var interessant.

Det foregår på samme måde som på biblioteket, nemlig ved, at du låner bøgerne. Du låner bogen i 28 dage, hvor efter den selv “afleverer” sig tilbage, så du kan ikke risikere at få gebyrer her, som du kan ved det almindelige bibliotek. Hvor mange du kan låne om måneden afhænger af hvilken kommune du befinder dig i, men det vil ofte være 5.

Når du har lånt en bog, har du både mulighed for at streame den over internettet hver gang du skal lytte til den, fx via din smartphone. Men du har også mulighed for at downloade den. Der er dog en sikring på filen, så du stadig kun kan høre den i de 28 dage, som du har lånt bogen i.

Gratis e-bøger

Gratis e-bogBiblioteket har også en tjeneste hvor du kan låne e-bøger gratis, hvilket er perfekt til dig, som gerne selv vil læse bogen. Det smarte ved e-bøger er, at har du fx en iPad el. lign. kan du have masser af e-bøger med dig rundt omkring. Du behøver ikke at skulle slæbe din bog med dig rundt omkring, men kan have det hele i fx din iPad.

Bibliotekets tjeneste hedder eReolen.dk, og den fungerer på meget samme måde som eReolen.dk. Altså ved, at du kan låne e-bogen i 28 dage, hvor efter den selv “afleverer” sig. Og ligesom eReolen.dk er udvalget også stort her, der er alt fra politiske selvbiografier til krimier.

Udover eReolen.dk har Saxo også (nogen gange) en samling af gratis e-bøger, som du kvit og frit kan downloade.

Gratis computerspil

Gratis computerspilVi har på bloggen tidligere skrevet om 3 gratis action computerspil. Men kunne du godt tænke dig endnu flere gratis computerspil. Og du ved godt, at du kan gå ned på dit lokale bibliotek og låne spillet, men ikke helt kan orke det; for hvad du vist det går i stykker eller glemmer at aflevere det til tiden og får gebyrer osv.

Så er bibliotekets tjeneste Spilogmedier.dk nok noget lige for dig. Her kan du gratis låne et computerspil. Dog ikke ligeså så lang tid som ved eReolen.dk, da du “kun” kan leje det i 2-7 dage (du kan dog genlåne det igen, når der er gået 30 dage). Men de 2-7 dage burde også være nok til at få et indtryk af, om det kunne være et spil, som du fremtidigt vil investere i.

Det eneste minus ved Spilogmedier.dk er, at udvalget ikke er ligeså imponerende som hos eReolen.dk. Dog kan du stadig finde nogle rigtig spændende spil, og udvalget udvides hele tiden. Du skal samtidig være opmærksom på, at det ikke er alle kommuner som har adgang til tjenesten, du kan her se om din kommune er en af dem, som har adgang.

Lånerkort oplysninger

Du skal være opmærksom på, at du for at kunne bruge en af disse 3 tjenester, skal have et login til dit bibliotek. Dvs. CPR-nr./lånerkort-nr. og pinkode. Har du ikke disse oplysninger, skal du gå ned på dit bibliotek og få oprettet dig som bruger. Så vil du have adgang til de 3 tjenester.

Har du spørgsmål eller lignende, så stil det endelig nede i kommentarfeltet.

Share

2 Comments

 1. Jonathan Reply

  Hej Anni

  Tak for dit spørgsmål.

  Lydbøgerne på E-Reolen bliver automatisk afleveret tilbage, når udlejningstiden er gået. Derfor undgår du at skulle tænke at aflevere dem tilbage.

  Hav en forsat dejlig dag.

  / Jonathan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *