Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/Social-plugin/social-sprites.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/afp-billigsteinternet-pricetable/AFPBilligsteInternetPriceTable.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/classes/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/xpath-html-parser/XPathHTMLParser.php on line 2
Få en hurtigere computer med Advanced SystemCare
Hurtigere computer - Advanced Systemcare

Få en hurtigere computer med Advanced Systemcare

Kan du huske i starten af din computers levetid, hvor det hele bare kørte som en drøm? Hurtigt, nemt og helt uden problemer. Men efterhånden er farten måske røget lidt ned, den starter langsomt og det hele kører ikke så flydende, som det gjorde i starten.

Hvis det er tilfældet, så trænger din computer måske til at blive renset lidt ud. Og et program som du kan bruge til det, er Advanced SystemCare. Det er et vidunderligt program og vil kunne øge hastigheden på din computer signifikant. Også er det endda fuldstændig gratis (du kan dog opgradere til Pro versionen, hvis du ønsker lidt flere funktioner).

Derfor vil jeg i denne guide vejlede dig trin-for-trin igennem Advanced SystemCares mange funktioner, og hvordan du bruger dem. Der vil i denne guide blive taget udgangspunkt i deres vigtigste værktøjer, men der vil blive angivet om værktøjet kan anvendes i den gratis version, eller om man er nødt til have Pro versionen.

Installer Advanced SystemCare

Det først du skal gøre er selvfølgelig at installere programmet. Som sagt findes programmet både i en gratis version samt en Pro version. Du kan sagtens nøjes med den gratis version, men vil du gerne have adgang til nogen af deres gode værktøjer skal du have fat i Pro versionen. Jeg har nu Pro versionen for andet år i træk, og det er jeg super tilfreds med.

Du kan downloade den gratis version her eller købe Pro versionen her. Pro versionen koster $19.99 for 1 år for 3 computer. Er du i tvivl, så start evt. med den gratis version – så kan du altid opgradere senere, hvis du ønsker det.

Advanced SystemCare PRO

Care

Det første du herefter skal gøre er at lave en analyse af din computer. Du burde kunne sætte kryds ud for alle felterne, dog skal du være opmærksom på, at “Registry Defrag” kan skabe problemer på visse computere, så vil du være på den sikre side, skal du ikke sætte kryds ud for den. Tryk herefter på “Scan” og vent.

Scan

Når Advanced SystemCare er færdig med analysen får du oplyst de fejl, som skal rettes. Du kan specifikt trykke på de forskellige kategorier, fx Junk Files, for at se hvilke fejl det drejer sig om (se nedenstående billede som eksempel).

Herefter er det bare at trykke på “Repair” og vente til, at den har repareret de forskellige fejl.

Care - Reparer

Det skal lige nævnes, at den gratis version ikke viser alle de fejl som programmet finder. Så du derfor bliver nødt til at købe Pro versionen, hvis du vil have, at programmet skal rette alle de fejl, som den finder.

Toolbox

Udover “Care” har Advanced SystemCare en lang andre række værktøjer inde under “Toolbox”. Jeg vil i dette indlæg ikke gennemgå alle funktionerne, men blot de funktioner som jeg finder vigtigst.

Toolbox

Registry Cleaner (pro)

På hver computer vil registreringsdatabasen gemme dine præferencer og indstillinger. Din computer gør et ret godt stykke arbejde med at holde registreringsdatabasen opdateret, men de rydder ikke så godt op efter sig. Vil du derfor sikre, at din computer fungerer optimalt og hurtigt, så er det en god ide at rense den en gang imellem.

Og det er netop det du kan bruge Registry Cleaner til. Start med at trykke på “Scan” og vent. Note: Du har måske lagt mærke til, at der ikke er sat et hak ved “Deep Scan”. Jeg vil kun anbefale at sætte hak ved den, hvis du ved hvad du laver (jeg har personligt været nødt til at reboote en computer fordi jeg havde sat et hak der, og ikke vidste hvad jeg lavede).

Registry Cleaner

Når den er blevet færdig med analysen, skal du bare trykke på “Fix selected problems” oppe i menulinjen.

Fix problems

Disk Cleaner (pro)

Disk Cleaner reducerer antallet af unødvendige filer (fx midlertidige filer og systemfiler mv.) på dine drev, hvilket dermed gør din computer hurtigere. Start med at vælge dine drev, tryk på “Next” og vent.

Disk Cleaner

Når den er færdig med at analysere, trykker du bare på “Next” og “Next” én gang til.

Diskoprydning

Når den er færdig, skulle der gerne være lidt flere MB (måske endda GB) plads på dine drev, og din computer skulle gerne være lidt hurtigere. Har du ikke Pro versionen, så har Windows selv et diskoprydningsprogram, som du kan bruge (se her hvordan du bruger det).

Smart RAM (pro)

Indrømmet. Jeg elsker Smart RAM.

Men det er fordi, at det har så stor en indflydelse på din computers hastighed, og det er desuden så nemt at anvende. Smart RAM frigøre RAM plads, så din computer bruger færre ressourcer og derved fungerer hurtigere. Det eneste du skal gøre er at trykke på “Go!” og herefter “Deep Clean”. Mere behøves ikke.

Smart RAM

Herefter vil du så få vist hvor mange RAM som der er frigjort.

Internet Booster (pro)

Internet Booster kan ifølge IObit forbedre din internet hastighed med hele 300 pct. Om lige din hastighed bliver forbedret med 300 pct. kan jeg ikke love, men den vil højst sandsynlig blive forbedret. Det første du skal gøre er, at du skal angive din internet hastighed (brug evt. Speedtest.net, hvis du er i tvivl).

Internet hastighed

Herefter trykker du på “Recommended” og herefter “Optimize All”.

Internet Booster

Mere skal du faktisk ikke gøre. Og din internet hastighed burde nu være forbedret.

Startup Manager (gratis)

Har du programmer som Spotify, Skype og lignende installeret på din computer, så har du nok lagt mærke til, at disse programmer starter op når du tænder din computer. Dette er noget, som har en enorm stor betydning for hvor hurtigt din computer starter op.

Ved at deaktivere, at disse programmer starter op når du tænder din computer, vil du kunne få en langt hurtigere opstart. Og det er netop her du skal bruge Startup Manager. Med Startup Manager kan du nemlig bestemme hvilke programmer der skal starte op ved opstart.

Programmer som iTunes, Spotify, Skype (og ja selv Advanced SystemCare) og andre programmer som ikke er nødvendige for din opstart, kan være en god ide at deaktivere. Du deaktiverer dem ved at trykke over i drop-down menuen til højre for programmet og herefter vælger “Disable” (se nedenstående billede).

Startup Manager

Er der programmer du er i tvivl om du skal deaktivere eller ej, så prøv at søg på Google efter “[programmets navn] startup”, fx “GrooveMonitor Utility startup”, og se hvad andre anbefaler. Ellers er en god tommelfingerregel, at er det et program du ikke kender og derfor ikke ved om er vigtigt, så lad være med at deaktivere det.

Startup Manager angiver også om de anbefaler, at du skal deaktivere eller forsinke opstart af programmet, og hvis de gør det (se nedenstående eksempel), så kan du roligt deaktivere programmet. Er der nogen programmer du er i tvivl om, er du også meget velkommen til at skrive nede i kommentarfeltet.

Deaktiver program

Smart Defrag

For at bruge Smart Defrag er det nødvendigt, at du først installerer programmet, hvilket du kan gøre her. Smart Defrag defragmenterer dine drev. Dvs. de fordeler dine fragmenterede data anderledes, så dine diske og drev kan arbejde mere effektivt og din computer derfor vil fungere hurtigere.

Det eneste du skal gøre er at sætte hak ud for de forskellige drev og herefter trykke på “Defrag”.

Defragmenter

Herefter er det bare at vente. Det er kan nemt tage sin tid, selvfølgelig afhængig af hvor mange filer der skal defragmenteres. Er du ikke interesseret i at installere Smart Defrag, så har Windows også deres eget preinstalleret defragmenterings værktøj. Det kan du læse mere om her.

Game Booster

Game Booster er til dig som spiller spil på din computer, og gerne vil have en højere ydeevne når du spiller (læs desuden min guide omkring optimalt internet til gamere). Jeg er selv stor fan af Game Booster og bruger det flittigt, når jeg spiller spil. Du kan installere programmet her.

Inden du bruger værktøjet, så start med at gå ind i Indstillinger.

Indstillinger

Her sætter du hak ud for de processorer/tjenester som du gerne vil lukke ned for, når du spiller. Brug samme fremgangsmåde som i “Startup Manager”. Sæt hak ud for de processorer/tjenester som du ved du ikke skal bruge, fx Spotify, iTunes o.l. Og søg på Google ved dem som du ikke kender. Når du har gjort det, er det bare med at trykke på “Boost” inden næste gang du skal spille et spil.

Boost

Andre værktøjer

De ovenstående værktøjer er ifølge mig de vigtigste værktøjer i Advanced SystemCare. Der er en lang række andre nyttige værktøjer, som fx Win Fix og Disk Doctor. Disse værktøjer har dog bare ikke den store effekt på din computers hastighed, men kan være anvendelige til andre ting.

Det er vigtigt, at du gør disse ting jævnligt (fx én gang om måneden) for at sikre, at din computer kører ordenligt i fremtiden. Men når du først har gjort det et par gange, tag det ikke meget mere end 10 min. at gøre (har du ikke tid til at bruge alle værktøjerne, så brug i det mindste funktionen “Care”).

Har du spørgsmål eller kommentarer eller har andre tips til hurtigere computer, så skriv endelig nede i kommentarfeltet.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *