Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/Social-plugin/social-sprites.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/afp-billigsteinternet-pricetable/AFPBilligsteInternetPriceTable.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/cleverweb/classes/cleverweb.php on line 2

Warning: Use of undefined constant SCRIPT_FILENAME - assumed 'SCRIPT_FILENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigste-internet.dk/public_html/wp-content/plugins/xpath-html-parser/XPathHTMLParser.php on line 2
Hvad er kabel-TV?

Hvad er kabel-TV?

Kabel TVDer kan være så mange forskellige tekniske termer mht. TV, at det kan være svært at holde styr på hvad de forskellige termer betyder. Og en af de termer der er, er kabel-TV. Og du har sikkert hørt udtrykket før i forbindelse med TV. Men ved du egentlig hvad kabel-TV helt præcis betyder, og hvordan det adskiller sig fra de andre TV former?

Hvis ikke, så læs med nedenunder. Vi giver nemlig herunder en beskrivelse af hvad det er mv.

Hvad er kabel-TV?

Kabel-TV (der bruges også ofte udtrykket CATV, hvilket står for EF-fjernsyn/Community Antenna Television, hvis udtryk den fik ved den oprindelse i tilbage i 1948) er et system for distribution af diverse TV-programmer via radiofrekvens (RF), som transmitteres via koaksialkabler eller lysimpulser via lyslederkabler, hvilket adskiller sig væsentligt fra fx antenne-TV, hvis signaler sendes via luften ved radiobølger og som så modtages af en TV-antenne.

Kabel-TV kom til Danmark helt tilbage i 1963, hvor det var det danske teleselskab, Jysk Telefon, som begyndte at udbyde det i Jylland. Det var dog først i 1985, at kabel-TV blev den foretrukne metode til at modtage TV i Danmark, da fire daværende operatører begyndte at udvide kabel-TV nettet betydelig i Danmark. De fire operatører blev senere i 1990 slået sammen til Tele Danmark (hvilket kendes som TDC i dag).

Fordele og ulemper

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved kabel-TV, hvorfor der er listet nogen af dem herunder.

Fordele

  1. Nemmere opstart. En af de helt store fordele ved kabel-TV er, at man ikke behøver at bøvle med indstillinger af en antenne. Er kablerne først lagt der hvor man bor, er det nemt og simpelt at få opsat kabel-TV.
  2. Mere stabilt. Kabel-TV bliver ikke påvirket af fx storm ligesom de andre TV typer (antenne mv.). Kabel-TV bliver kun påvirket, hvis der kun en fejl i det overordnet system, som fx et kabelbrud eller lignende. Hvorfor kabel-TV giver et mere stabilt signal.
  3. Kombiner kabel-TV med bredbånd og telefoni. Ved kabel-TV er det ofte nemt at kombinere sit kabel-TV med sit bredbånd og telefoni, så det hele er samlet hos en udbyder. Og ved at samle det hele hos én udbyder, kan man ofte spare mange penge.

Ulemper

  1. Ikke tilgængeligt for alle. En ulempe ved kabel-TV er, at det ikke er alle husstande, hvor der kabler til. Er der ikke det, skal man nemlig selv sørge for at grave dem ned, ellers kan man ofte få udbyderen til at gøre det.
  2. Der kan være dyre oprettelsesomkostninger. Er der allerede kabler hen til ens bolig og kabel-tv-stik i boligen, er oprettelsesomkostningerne ikke så dyre. Men er der ikke, kan det blive en dyr fornøjelse mht. oprettelsen.

Kan jeg få kabel-TV?

Det afhænger som sagt af, om der er kabler hen til din bolig og der er et kabel-tv-stik. De fleste udbyder – som fx YouSee – har en funktion, hvor man kan tjekke om man på nuværende tidspunkt kan få kabel-TV? Kan man ikke det, kan man som sagt enten selv grave kablerne ned, eller få udbyderen til det.

Vil du gerne have kabel-TV, kan du her sammenligne de forskellige udbyderes priser, kanaler mv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *