Opstart af internetbaseret virksomhed: Disse udgifter hører sig til

Skal du starte en internetbaseret virksomhed, så skal du enten have sparet penge op eller have mulighed for at låne penge af banken. Du kan også lede efter en investor, som har interesse i at investere i din idé. Der kan være mange udgifter forbundet med at starte en internetbaseret virksomhed, hvilket selvfølgelig er værd at vide lidt om på forhånd.

Udgifter til webhotel og domæne

Vil du være tilstede på internettet med din nye virksomhed, så skal du have købt hosting. Der skal købes både webhotel og domæne, da det er obligatorisk for, at du kan lave en hjemmeside. Webhosting er slet ikke så dyrt, som mange mennesker tror. Du kan i princippet komme i gang med få hundrede kroner på lommen.

I opstartsfasen kan du som regel nøjes med et mindre webhotel, hvor serverplads og trafik matcher dine krav. Er der kommet styr på webhotellet, så kan du købe et domæne, hvor din opgave er at finde det bedste og mest sigende domænenavn, som også gerne skal være nemt at huske for dine kunder.

UdgifterUdgifter til programmering og grafik

Har du styr på programmering og grafisk design, så vil det være en markant fordel, da du kan holde dine udgifter nede. Er det derimod ikke dine spidskompetencer, så skal du påregne, at der kommer nogle udgifter til programmering og grafik. Din hjemmeside skal være både flot, indbydende og funktionel, hvilket en programmør og en grafiker kan hjælpe dig med.

Hvor mange penge du skal sætte af til programmering og grafik afhænger af, hvilken hjemmeside du vil lave, og hvor mange (og hvilke) krav du stiller. Det er f.eks. meget normalt, at det er dyrere at lave en webshop sammenlignet med en blog.

Udgifter til salg og markedsføring

Skal du komme ud over stepperne med din nye virksomhed, så er du nødsaget til at gøre opmærksom på dine produkter eller ydelser. I den anledning skal der investeres ressourcer i salg og markedsføring, da dine potentielle kunder skal få øjnene op for din virksomhed.

Starter du en internetbaseret virksomhed, så er det oplagt at bruge tid og penge på online markedsføring. Facebook Ads, Google Adwords og SEO er nogle af de markedsføringsformer, du kan starte ud med at koncentrere dig om. Er din virksomhed revolutionerende, så kan du måske gøre dig positivt bemærket i medierne – ved at arbejde med PR.

Udgifter til kontor og evt. lagerplads

Vil du bevare din høje motivation og arbejdsglæde, så bør du finde et kontor i dit lokalområde. Det er for mange muligt at arbejde hjemmefra, men det er sjældent en løsning, der er holdbar på den lange bane. Som ny virksomhedsejer kan du starte med at leje et mindre kontor, som matcher dit budget.

Etablerer du en webshop, skal du også på udkig efter et lager, hvor der er plads til alle dine varer. Det er langt fra alle lokaler, der egner sig til lager, fordi der er mange krav, der skal overholdes. Hvor meget lagerplads du har brug for afhænger selvfølgelig af, hvad du har valgt at sælge i din webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *