Spar penge på din Smartphone/Tablets dataforbrug

Der er ikke så meget ved at have en Smartphone eller Tablets uden at kunne gå på Facebook, Gmail eller andre datakrævende ting. For mange kan det dog blive en dyr fornøjelse med alt det dataforbrug. Men der findes måder, hvorpå du kan reducere dit dataforbrug og derved spare penge.

1. Fjern reklamer

Mange af de forskellige Apps, har reklamer som kan finansierer de udgifter som det har kostet at producere App’en. Desværre for dig betyder dette, at App’en skal bruge mere data, fordi den skal downloade reklamerne fra internettet. Dette betyder at dit dataforbrug stiger, og at du derfor i de fleste tilfælde skal betale flere penge. Du kan derfor spare nogle penge ved at fjerne disse reklamer.

Der findes 2 måde, hvorpå du kan fjerne disse reklamer. Den første – som vi anbefaler – er, at du køber Pro versionen af App’en, hvis der er sådan en. De koster ofte ikke mere end 5 – 10 kr. og det vil fjerne reklamerne.

Den anden måde er at downloade en Ad-blocker App som fx Adblock Plus (Android). Adblock Plus har samtidig den fordel, at den også fjerner reklamer fra hjemmesider, så du også der sparer data. Bruger du iPhone eller iPad, kan du se nedenstående video.

Men som sagt, anbefaler vi at du køber App’en – da producenten har lagt tid og penge i App’en og derved ikke får kredit for det, hvis der ikke bliver vist reklamer.

2. Brug en mindre datakrævende browser

Du kan reducere dit dataforbrug ved at skifte browser. Vi kan især anbefale Opera Mini (AndroidiPhone/iPad), hvis komprimeringsteknologi gør, at den bruger langt mindre data end de andre browsere. Det gør også, at den er hurtigere.

Vil du have den mest efficiente browser ift. dataforbrug, skal du prøve TextOnly Reader Pro (koster 6 kr.). Den er – som den lyder – en ren tekst browser. Dvs. at den kun viser teksten på hjemmesiden, så der altså ikke er nogle billeder, film eller lignende. Finder du så en artikel, hvor det er påkrævet at man kan se billeder og film, kan du altid skifte til “View the original” så du igen kan se det.

TextOnly Browser - App - Billigste-Internet

Du kan på ovenstående billed se, hvordan en artikel fra Ekstra Bladet ser ud i browseren TextOnly Reader Pro.

3. Offline kort

Når du skal se et kort online (fx vha. af Google Maps) skal din enhed bruge data for at hente kortet. Ved at opbevare kortet offline i stedet for at downloade et kort, hver gang du fx skal bruge Google Maps, vil du kunne reducere dit dataforbrug.

Der findes en del offline maps Apps til hhv. Android og iPhone. Men du kan faktisk også bruge Google Maps til det. For at se hvordan du gør det, så ser følgende video.

Vil du hellere bruge en App til det, kan du prøve MAPS.ME (Android) eller MapsWithMe (iPhone/iPad).

4. Slet ikke din cache for tit

Hvis du sletter din cache alt for tit, risikere du at bruge mere data. Da den er nødt til at redownloade billeder mm. fra den hjemmeside som du besøger. Besøger du derfor tit den samme hjemmeside og tit sletter cachen, skal din smartphone hele tiden redownloade den samme information, hver gang du besøger hjemmesiden – hvilket er lidt spild af data.

Det er stadig en god ide, at slette din cache en gang i mellem. Men gør det ikke alt for tit.

5. Bloker Apps som bruger ‘baggrunds’ data

Der er mange Apps som i baggrunden bruger data, altså mens du laver noget andet på din Smartphone. Fx vil Gmail App’en hente nye e-mails i baggrunden. Dette skal bruge data – det er i de fleste tilfælde ikke særligt meget, men hvis det alligevel ikke er nødvendigt for dig at det sker, er det lidt spildt data.

Du kan enten gøre det manuelt (der findes en del guide til dette – søg på Google), ellers kan du gøre det vha. af forskellige Apps. Af Apps til Android kan du bruge Advanced Task-Killer eller System Activity Monitor til iPhone/iPad.

6. Hold igen med streaming

Streaming af musik og film fra servicer som fx Netflix, Youtube mm. bruger enormt meget data. Ser du fx 10 minutters Youtube film om dagen, kommer du nemt op på 2 GB om måneden, og streamer du HD er forbruget endnu større.

Den bedste løsning vil selvfølgelig være, at du helt stoppede med at streame. Det er selvfølgelig ikke helt realistisk, så prøv at se om du ikke kan begrænse det eller kun gøre det, når du er forbundet til Wi-Fi. Bruger du fx Spotify, har de en Offline mode – du skal dog være betalende abonnent af dem, for at kunne bruge den. Det sker ved at du downloader dine playlister, også kan du afspille dem uden en internetforbindelse.

7. Brug gratis Wi-Fi

Du har nok hørt dette råd før – men bruger du gratis WiFi når det er muligt, så kan du reducere dit dataforbrug kraftigt. Det kan fx være på en café, tog, bus, bibliotek mm. Det kan dog bare være svært hele tiden at holde styr på, hvornår der er en gratis Wi-Fi forbindelse og derefter opkoble sig på den.

Har du dog både din Wi-Fi og 3G/4G tændt på din Smartphone/iPad, vil den automatisk skifte over til Wi-Fi, når den kan opkoble sig på en sådan forbindelse. Den vil dog bruge lidt mere strøm, hvis Wi-Fi hele tiden er tændt.

Vil du hellere have en App til at gøre det, kan du bruge hhv. AutoWifi Lite til iPhone eller WeFi Pro til Android.

8. Find et billigere abonnement

En anden metode til at spare penge på dit dataforbrug, er ved at finde et billigere abonnement. Er det abonnement til tablets som du søger, kan du gøre dette vha. vores sammenligningstabel på forsiden. Her kan du sammenligne de forskellige udbydere af mobilt bredbånd, og sortere i dem efter kriterier som hastighed, pris mm. Du kan primært kun bruge vores forside, hvis det drejer sig om tablets, da der i et mobilt bredbånd ikke er inkluderet telefoni, hvilket er nødvendigt på en smartphone, men som ikke er nødvendigt for en tablets (er du i tvivl om hvilket bredbånd du skal købe, har vi skrevet en guide til køb af internet til tablet). Ved mobilt bredbånd får du et SIM-kort som du blot kan sætte i din tablet.

Er det derimod abonnement til smartphones som du søger, kan du her sammenligne de forskellige udbydere af mobil abonnementer.

9. Deaktiver Facebook Autoplay

Bruger du ofte Facebook på din smartphone eller tablet, så har du sikkert også lagt mærke til, at videoerne begynder automatisk i dit nyhedsfeed. Denne funktion hedder Facebook Autoplay. Problemet med denne funktion er bare, at den bruger rigtig meget data. Og det kan derfor være en god ide at deaktivere den, hvis du ikke vil bruge for meget data.

Vi har derfor lavet en guide til hvordan du deaktiverer den på iPhone og Android, som du kan læse her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *