Sådan får du undertekster på din film

I visse situationer kan du have film, som ikke har danske undertekster. Det kan fx være situationer, hvor du skal have konverteret din DVD film til din iPad, iPhone og Android (da det i visse tilfælde ikke er muligt at få underteksten med under konverteringen).

Men det er heldigvis ikke så svært at tilføje undertekster til en film og i denne guide vil jeg vise dig, hvordan du gør det trin-for-trin. I denne guide tages der udgangspunkt i det gratis program VLC media Player (du kan også downloade det til en iOS enhed, fx iPad/iPhone).

Download underteksterne

Det første du skal gøre er at downloade underteksterne. Der findes forskellige hjemmesider du kan gøre det på. Min personlige favorit er Subscene.com, som jeg vil tage udgangspunkt i her i guiden.

Det første du skal gøre er at søge efter den film du er interesseret i og tryk på Subtitle Seach.

Søg undertekster

Tryk på den ønskede film.

Vælg film

Gå nu ned til Danish. Ofte vil der være mange forskellige danske undertekster. Det betyder desværre, at du i visse tilfælde vil få fat i nogen undertekster, som ikke hænger sammen med talen i filmen (dvs. de enten er forsinket eller kommer for sent ift. din film). I det tilfælde må du bare gå ind og downloade nogen andre undertekster, og se om de passer bedre til din film. Kan du ikke finde nogen som passer hos Subscene, så prøv at kig på Opensubtitles eller Divxsubtitles.

Er det en BluRay du har, skal du vælge det. Er det ikke en BluRay, vælger jeg ofte dem hvor der står DvDrip, da jeg tit oplever de passer til ens film. Så tryk på de undertekster du ønsker.

Undertekster

Tryk herefter på Download Danish Subtitle …

Download undertekster

Nu skulle du gerne have modtaget filen i enten .rar eller .zip format. For at udpakke denne fil, skal du bruge et program som fx 7-Zip (som er gratis). Så download det, hvis du ikke allerede har det (eller et lignende program).

Højreklik herefter på den downloadet fil, og gå ind under 7-Zip og tryk på Udpak her.

Udpak fil

Du skulle nu gerne have filen i .srt format, hvilket er helt perfekt.

SRT-fil

Brug underteksterne

Nu har du downloadet underteksterne og det er nu på tide, at du skal bruge dem. Åben derfor din film i VLC Media Player.

VLC Media Player

Herefter går du bare op under Subtitle Tilføj undertekstfil ... Find din undertekster i vinduet og tryk Åbn.

Tilføj undertekster

Nu skulle underteksterne være tilføjet til din film og du kan nu nyde dine film med danske (eller andet valgt lands) undertekster. Passer underteksterne ikke til talen i filmen, så skal du som sagt bare gå ind og downloade nogen andre undertekster, indtil du finder nogen som passer.

God fornøjelse.

Skulle du have spørgsmål eller lignende, så skriv endelig nede i kommentarfeltet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *